Financijska potpora vrtićima: Rijeka sufinancira boravak 600 djece za narednu godinu

riportal - prije 5 sati - link

Grad Rijeka u pedagoškoj godini 2024./2025. sufinancirat će rad devet dječjih vrtića drugih osnivača, kapaciteta ukupno 600 djece raspoređene u vrtićke i jasličke skupine.

Temeljem Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku godinu 2024./2025. proveden je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača za pedagošku godinu 2024./2025.

Javnim pozivom utvrđeno je da će se redoviti program predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača sufinancirati od 1. rujna 2024. godine do 31. kolovoza 2025. godine u iznosu od 285,00 eura za dijete jasličkog uzrasta i 225,00 eura za dijete vrtićkog uzrasta. Mogućnost sufinanciranja odobrava se samo za dijete koje zajedno s oba roditelja ima prebivalište u gradu Rijeci, dijete samohranog roditelja te dijete roditelja koji ima status stranca s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, a živi na području grada Rijeke. Navedene statuse roditelj mora dokazati ispravom izdanom od strane nadležnog tijela.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imali su dječji vrtići drugih osnivača koji djeluju na području grada Rijeke, a koji su utvrđeni Planom mreže dječjih vrtića na području grada Rijeke.

Prijavu je podnijelo svih devet vrtića s područja grada Rijeke koji su Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade dostavili svu traženu dokumentaciju te dokazali da ispunjavaju postavljene uvjete.

Riječ je o Dječjem vrtiću Žirafa s podružnicom Žirafica (kapaciteta 104 djece raspoređene u četiri mješovite vrtićke i dvije mješovite jasličke skupine); Waldorfskom dječjem vrtiću Mala vila (kapaciteta 50 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i jednu jasličku skupinu); Dječjem vrtiću Mali princ s podružnicom Mala sirena (kapaciteta 74 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke i jednu jasličku skupinu); Dječjem vrtiću Zvjezdica mira (kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke skupine); Dječjem vrtiću Nazaret s podružnicom Mima (kapaciteta 84 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke i dvije jasličke skupine); Dječjem vrtiću Pinokio (kapaciteta 20 djece raspoređene u jednoj vrtićkoj odgojnoj skupini); Dječjem vrtiću Snjeguljica s podružnicom Sedam patuljaka (kapaciteta 40 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke skupine); Dječjem vrtiću Luna (kapaciteta 108 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i dvije jasličke skupine) i Dječjem vrtiću Planet mašte (kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke skupine).

Sredstva za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja dječjih vrtića drugih osnivača za pedagošku godinu 2024./2025. osigurana su u proračunu Grada Rijeke i to u iznosu od 426.600,00 eura u proračunu za 2024. godinu, dok će se sredstva za nastavak sufinanciranja planirati u proračunu Grada Rijeke za 2025. godinu.

The post Financijska potpora vrtićima: Rijeka sufinancira boravak 600 djece za narednu godinu appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

javni poziv (8)rijeka (1213)RIJEKA I PGŽ (948)