Martinska Punk meets Kanal Fest: Vikend kada je punk zavladao Šibenikom

novilist - prije 7 sati - link

Tri dana, 16 bendova i mnogo žestokog zvuka obilježili su Martinska Punk meets Kanal Fest. Od 25. do 27. srpnja na poluotoku Martinska u Šibeniku punk se vratio na staro mjesto.

Festival na koji se svi rado vraćaju, a mnogi su ga ove godine tek otkrili.

Prvog dana, u četvrtak 25. srpnja, uz legende iz zemlje prvi put na Martinskoj nastupio je Neven, hardcore senzacija iz Beograda. Oduševili su svojom energijom i zvukom.

Prije njih nastupila je šibenska Nula, koji su u svom gradu predstavili novi album, a odsvirali su i legendarne, svima poznate, stare pjesme.

Iz Pule je stigao Saša 21, njihov boogie-punk zvuk rasplesao je publiku. Festival je otvorio zagrebački Kiper koji je svojim energičnim nastupom postavio dobre temelje za ostatak festivala.

DJ Vinko Barić s vinila je puštao punk između koncerata i na kraju večeri, baš kao i posljednjeg dana festivala.

U petak 26. srpnja pozornicom su vladali većinom gosti iz inozemstva s Peter and the Test Tube Babies zvijezdama večeri.

Britanske legende svoj produljeni boravak na Martinskoj okrunili su izvrsnim koncertom uz svoj prepoznatljivi zvuk i neiscrpnu energiju.

Oduševljenje lokacijom i festivalom nisu krili ni gosti iz Njemačke, Hookline, old-school hardcore bend protutnjao je pozornicom. Obscene Revenge, unijeli su duh talijanskog Antifa pokreta, svojim pjesmama na engleskom i talijanskom.

Koncertni dio večeri zaokružio je domaći bend O.S.A. (One Step Away) s kojim je publika završila i na pozornici. Ivor Bošnjak bio je zadužen za glazbenu selekciju između nastupa i na kraju programa.

Finalni dan, subota 27. srpnja, s koncertima se startalo rano, zahvaljujući demo stageu uz skate poligon.

Dok su skejteri demonstrirali svoje umijeće na rampi Udruge mladih Bokon, mogli smo čuti tri benda: BoneAsh, M.R.Š. bend i šibenski Raspad. Ubrzo se ekipa preselila pred veliku pozornicu jer je raspored bio gust.

Slovenski Wasserdicht i samoborski Deafness by Noise svojim žestokim hardcore punk zvukom pošteno su zagrijali publiku. Zadarska Alergija napravila je pravu punk feštu na koju nitko nije ostao imun.

Zatim su pozornicu preuzele UK legende The Varukers, osim što su isporučili beskompromisan nastup, nisu krili oduševljenje festivalom i lokacijom.

Festival su zatvorili Pardon iz Makarske, koliko su iznenadili i oduševili prisutne govori činjenica da je bendu publika jedva dopustila da siđu sa stagea.

Objava Martinska Punk meets Kanal Fest: Vikend kada je punk zavladao Šibenikom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (708)RIF (98)