Pijani suvozač (19) pokazao srednji prst policiji. Policajac ga potezao i priveo, sve je snimljeno

riportal - prije 5 sati - link

Karlovačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv 19-godišnjaka koji je pijan vrijeđao policajce. Sve se dogodilo 28. srpnja u noćnim satima, kad je mladić kao suvozač u vozilu, dok je prolazio pored policijske ophodnje, policajcima kroz prozor pokazao srednji prst te ih vrijeđao, piše Index.

“Policijska ophodnja krenula je za vozilom i ubrzo zaustavila 24-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom karlovačkih registarskih oznaka. Policijski službenik je prema 19-godišnjaku uporabio tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje radi sprječavanja mogućeg bijega”, kažu u policiji.

Naknadno je utvrđeno da je mladić bio pijan, imao je 1.69 promila alkohola u krvi. 

Protiv 19-godišnjaka nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Slijedi daljnje poduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja zakonitosti postupanja policijskog službenika u dijelu uporabe sredstava prisile – tjelesne snage i utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti”, kažu za KAportal u policiji.

Vozač je snimio cijelu situaciju u kojoj suvozač govori policajcu “Nemoj me dirati”, a policajac ga pita “Što si vikao?” te ga uz primjenu sile privodi. Policajka je potom upozorila vozača da prestane snimati. “Makni mobitel, ometa nas…”

The post Pijani suvozač (19) pokazao srednji prst policiji. Policajac ga potezao i priveo, sve je snimljeno appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2267)Karlovac (46)policija (761)