Krajem sezone kreće uređenje opatijske plaže Tomaševac, Kirigin i Bilić potpisali ugovor

novilist - prije 11 sati - link

OPATIJA – Obnova opatijske plaže Tomaševac vrijedna 663 tisuće eura kreće krajem sezone, navedeno je prilikom potpisivanja ugovora o izvršenju radova kojeg su u ime Grada Opatije i Vodogradnje Rijeka potpisali gradonačelnik Fernando Kirigin i direktor tvrtke Boško Bilić.

Najkompleksniji i financijski najzahtjevniji dio radova otpast će na sanaciju obalnog zida betonskog dijela plaže te izgradnju novog platoa za sunčanje. Radovi uključuju i gradnju novog stubišta uz more, proširivanje profila podzemnog odvodnog kanala koji poplavljuje pri jakim kišama, dohranjivanje školjere lomljenim kamenom kako bi se plaža zaštitila od izljeva kanala, kao i postavljanje rampe i liftera za pristup moru osobama s invaliditetom te sprava za igru namijenjenih djeci. Po završetku grubih radova na plaži će biti postavljeni koševi za otpatke, suncobrani, ležaljke i tuševi.

– Tomaševac je prepoznata kao ‘domaća’ plaža na koju dolazi najviše domaćeg stanovništva, a njeno uređenje je projekt koji se godinama rasteže. Prošle godine smo bili spremni za njegovu realizaciju, ali nismo pronašli izvođača radova, bitno je da sada potpišemo ugovor da s radovima možemo krenuti nakon što završi sezona i da oni budu gotovi prije početka iduće, odnosno najkasnije u svibnju 2025. godine. Naš krajnji cilj je da naši sugrađani dobiju novouređeni plažni prostor te da se plaža uredi na način primjeren Opatiji. Nakon toga moramo urediti Slatinu i druge plaže na području grada kako bi poboljšali kvalitetu sadržaja i dalje bili prepoznati kao kupališna destinacija, ovom je prilikom naveo gradonačelnik Kirigin.

Direktor Vodogradnje Rijeka Boško Bilić zahvalio je gradu Opatiji na ukazanom povjerenju, navodeći kako tvrtka ima iskustva u ovom području te kako se nada da će radovi biti izvršeni u ugovorenom roku.

Objava Krajem sezone kreće uređenje opatijske plaže Tomaševac, Kirigin i Bilić potpisali ugovor pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Fernando Kirigin (6)Opatija (301)plaža (74)Rijeka & Regija (1193)ugovor (23)