Poznati voditelj BBC-a optužen za pedofiliju

narod - prije 4 tjedna - link

voditeljvoditelj

Bivši voditelj britanskih televizijskih vijesti Huw Edwards, dugo vremena najpoznatije lice BBC-ja, optužen je zbog dječje pornografije nakon skandala zbog kojeg je ranije podnio ostavku, priopćila je policija u ponedjeljak.

Edwards (62) je bio najplaćeniji BBC-jev voditelj vijesti i vodio je televizijski bilten “BBC News at Ten” više od dva desetljeća, a u travnju je dao otkaz.

>Homoseksualni skandal na BBC-u: Poznati voditelj plaćao za eksplicitne fotografije tinejdžera
>Poznati voditelj BBC-a Huw Edwards u središtu homoseksualnog skandala s tinejdžerom

Optužen po tri točke optužnice

Prema sudskim dokumentima, optužen je po tri točke optužnice. Pojavit će se na sudu na prvom ročištu u srijedu, u očekivanju eventualnog procesa.

“Prekršaji, koji su se navodno dogodili između prosinca 2020. i travnja 2022., odnose se na fotografije podijeljene putem aplikacije WhatsApp”, rekao je glasnogovornik londonske policije. Riječ je o 37 fotografija seksualnog sadržaja koje je putem WhatsApp aplikacije Edwardsu, na njegov zahtjev, slao maloljetni mladić.

Prema optužnici, Edwards je optužen da je na WhatsAppu imao šest slika kategorije A, 12 slika kategorije B i 19 fotografija kategorije C.

Edwards je pritvoren 8. studenog 2023., a optužnica je formalno podignuta 26. lipnja. Trenutno se nalazi na slobodi pod sudskom kontrolom, ako bude osuđen prijeti mu do 10 godina zatvora, prenosi Daily Mail

>Suspendirani voditelj s BBC-a iz homoseksualnog skandala i dalje će primati visoku plaću dok traje policijska istraga

Plaćao maloljetnom mladiću za njegove eksplicitne fotografije

Edwards je bio jedno od glavnih lica na BBC-ju do svog odlaska, objavivši naciji smrt kraljice Elizabete i vodeći izvještavanje o najvećim događajima u Britaniji, uključujući izbore, kraljevska vjenčanja i Olimpijske igre 2012.

Dao je otkaz nakon što su se pojavile optužbe da je maloljetnom mladiću platio tisuće funti za seksualno eksplicitne fotografije.

>Skandal s homoseksualnim voditeljem na BBC-u: Iskorištavanje popularnosti za zlostavljanje

Objava Poznati voditelj BBC-a optužen za pedofiliju pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

BBC (4)Izdvojen članak (601)pedofilija (14)Svijet (1986)