Veliki požar kod Metroa u Kaštel Sućurcu. Planula dva odlagališta otpada, cesta je zatvorena

novilist - prije 5 sati - link

Zbog požara koji je buknuo u utorak oko 2,30 sati u Kaštel Sućurcu nedaleko Metroa gdje gori smeće u dva odlagališta i nisko raslinje, zatvoren je dio Ceste dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice, izvijestili su vatrogasci i policija.

Dojava o požaru ispod Metroa u Kaštelima vatrogascima je stigla u prvim jutarnjim satima nakon čega su na požarište upućeni vatrogasci iz operativnog područja Kaštela, Split, Solin, Trogir, Omiš i Interventna vatrogasna postrojba sa ukupno 106 vatrogasaca i 39 vozila.

Vatra nošena jakim vjetrom u jednom je momentu stigla do stare željezare.

“U ovom trenutku u cijelosti je zatvoren dio Ceste dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice zbog gašenja požara koji je izbio na području industrijske zone. Promet se odvija zaobilaznim pravcima na koje usmjerava policija. Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute na terenu”, kazali su u splitskoj policiji.

Vatrogasci kažu da gore dva odlagališta smeća, da je vatra zahvatila okolno nisko raslinje i da nema ugroze objekata.
Na intervenciji gašenja požara angažiran je i protupožarni vlak „Robel“. Prilikom gašenja, jedan je vatrogasac ozlijeđen i zbrinula ga je Hitna medicinska služba.

“Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je i bale papira i raznoraznu plastiku te otpad. Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca, širenje na te objekte je spriječeno. Trenutno se radni na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga”, kazao je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

Objava Veliki požar kod Metroa u Kaštel Sućurcu. Planula dva odlagališta otpada, cesta je zatvorena pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3429)Kaštel Sućurac (13)požar (351)