Godinu dana nakon smrti otkriven točan uzrok preminuća nesretne irske glazbenice Sinead O’Connor

novilist - prije 5 sati - link

Ovaj se petak navršilo godinu dana od tužnog, tihog odlaska beskrajno talentirane i beskrajno nesretne glazbene zvijezde Sinead O’Connor. Mučila se s depresijom i suicidalnim mislima, po vlastitom priznanju puno vremena u zadnjih nekoliko godina života provela u bolnici Sveučilišta St Patrick u Dublinu i zahvaljivala liječnicima što su joj pomagali da ostane živa.

Kap koja je prelila čašu je bilo samoubojstvo njenog 17-godišnjeg sina Shanea početkom 2022. godine. Sama se ubrzo prijavila u bolnicu nakon niza poruka na Twitteru da će i sama okončati vlastiti život. Poživjela je tek godinu i pol, no službena informacija je glasila da je u 56. godini umrla prirodnom smrću u svom stanu u Londonu.

Trebalo je proći još punih godinu dana da se sazna točan uzrok, odnosno neposredni razlog smrti. Naime, njen prvi suprug (udavala se kasnije još tri puta), John Reynolds registrirao je njenu smrtovnicu prošli tjedan, a kako su smrtovnice u Velikoj Britaniji javni dokumenti, papira se dokopao dnevni list Irish Independent i objavio detalje.

Oni pokazuju da je Sinead O’Connor bila ozbiljno fizički bolesna, kao konkretan razlog smrti navodi se kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) i astma. I dok se astma relativno lako dijagnosticira i tretira, kod KOPB-a je gotovo suprotno, teško ju je dijagnosticirati, a može poprimiti težak oblik s brzim pogoršanjima koji mogu dovesti do fatalnog ishoda što je kod O’Connor očito bio slučaj.

Objava Godinu dana nakon smrti otkriven točan uzrok preminuća nesretne irske glazbenice Sinead O’Connor pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (558)