Pritvorena dvojica Albanaca koji su fizički napali hrvatske državljane

dulist - prije 6 sati - link

Dvojica hrvatskih državljana ozlijeđeni su u incidentu koji se u poslijepodnevnim satima subote dogodila u Konavlima. Više osoba je, naime, napalo dvojicu Konavljana koji su pokušali zaobići kilometarsku kolonu pred Graničnim prijelazom Karasovići kako bi stigli do svoje kuće.
-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Postaje granične policije Gruda dvojica albanskih državljana u dobi od 42 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo ‘Nasilničko ponašanje’, počinjeno na štetu 32-godišnje hrvatskog državljanina, a mlađi osumnjičenik je kazneno prijavljen i za kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda’ počinjeno na štetu 58-godišnjeg hrvatskog državljanina – priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom turističke sezone na graničnim prijelazima ove Policijske uprave uobičajen je povećani priljev prometa, posebice u dane vikenda. Obzirom da je do navedenog sukoba došlo zbog čekanja na graničnu kontrolu, važno je istaknuti kako je tijekom proteklog vikenda preko graničnih prijelaza s Crnom Gorom (MCGP Karasovići i MCGP Vitaljina) prešlo 20.556 vozila i 71.708 putnika.

-S ciljem osiguranja optimalnog rada i protočnosti putnika u vršnim opterećenjima, planira se i na granične prijelaze rasporediti maksimalan broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulaznih/izlaznih traka. Tako su na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo stalno bile otvorene najmanje četiri trake na kojima se obavljala izlazna granična kontrola – obavijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2266)