Tisuće u Areni zapjevale “Let love rule” na sjajnom koncertu Lennyja Kravitza

novilist - prije 4 sata - link

“We got to let love rule” – orilo se iz tisuća grla sinoć u pulskoj Areni, gdje je američka rock zvijezda Lenny Kravitz uz pratnju benda sastavljenog od sjajnih glazbenika priredila spektakularan koncert o kojem će se zasigurno još dugo pričati.

Za ovaj dugoočekivani koncert, koji je u Puli održan u sklopu rasprodane Kravitzove svjetske turneje “Blue Electric Light Tour”, tražila se karta više, s obzirom na to da su ulaznice rasprodane vrlo brzo nakon što su još u prosincu prošle godine puštene u prodaju.

Devet šlepera opreme

A Lenny Kravitz je itekako opravdao očekivanja publike – euforija među publikom eksplodirala je već s prvim taktovima uvodne pjesme, dobro znanog zaraznog plesnog hita “Are You Gonna Go My Way”, a publiku nije trebalo nagovarati na pjevanje i ples.

 

Karizmatični i energični Lenny Kravitz i njegov uigran bend sjajno su zvučali, a čestitke i tonskom majstoru koji je pomno pratio i doveo zvuk do savršenstva, te su pjesme izvedene uživo zvučale kao i njihove studijske snimke.

– I love you Croatia! Ovo je najljepše mjesto na kojem smo dosad svirali na ovoj turneji, siguran sam da neće proći dugo, brzo ćemo se mi vratiti ovamo, rekao je Kravitz, što je publika popratila oduševljenim povicima.

I vizualno je koncert bio pravi spektakl, a sudeći po brojnim mobitelima u zraku, publika se itekako potrudila zabilježiti što više trenutaka fotografski i videosnimkama.

Popriličan dio mahom ženske publike pomno je pratio svaki pokret mišićavog Kravitza, a česti su bili i komentari kako izgleda fantastično, posebice kad se uzme u obzir da je slavni glazbenik nedavno napunio 60. godinu života.

No, i ostatak benda, koji su uz standardni rock instrumentarij gitare, bas gitare i bubnjeva, upotpunile i klavijature, brass sekcija i back vokali, uigrano je pratio koreografiju, a poseban doživljaj su bile i režirane videoprojekcije na velikom platnu iza pozornice, kao i na dva bočna platna, gdje su se izmjenjivale scene s pozornice i iz publike s ranije snimljenim videouratcima.

U svakom pogledu to je svjetska produkcija, a da bi se sve to realiziralo – u Pulu je stiglo čak devet šlepera opreme.

Presjek karijere

Iako je znan po zarazno-plesnim ritmovima i čvrstim rockerskim rifovima, Kravitz je i vječni romantik, pjesnik koji je senzualnošću protkao i brojne balade koje su odavno stekle status evergreena – pa je tako nastavio koncert pjesmama poput “I Belong To You”, zatim “Stillness Of Heart”, gdje je puna Arena a cappella pjevala refren, pa “Believe”…

Glazbenici su u podužim solodionicama, koje su gotovo prelazile u svojevrstan jam session, kroz sjajnu interakciju pokazali zavidnu virtuoznost, što je publika nagradila ovacijama.

Teško je izdvojiti ikoga od glazbenika po njihovu umijeću, no kad je Kravitz predstavljao bend, pulska publika je posebno dugim aplauzom pozdravila legendarnu bubnjarku Jas Kayser.

Tijekom gotovo dva sata koncerta Kravitz je izveo brojne dobro znane hitove i napravio svojevrstan koncertni presjek karijere – tako se tu našla i “Fear” s albuma “Let Love Rule” iz 1989. godine.

Na repertoaru su se naravno našle i nove pjesme s njegovog dvanaestog studijskog albuma “Blue Electric Light” – “TK421”, “Paralyzed”…

Publika je svaku izvedbu ispratila ovacijama, a ni Kravitz nije krio osmijeh i koliko se dobro osjeća pred tisućama raspoloženih fanova u pulskoj Areni.

– Ne želim nikad napustiti Hrvatsku! Ima li netko negdje da me smjesti i kuha mi hrvatsku hranu?, rekao je Kravitz, što je publika popratila glasnim povicima, a ne sumnjamo da bi mnogi ga i poveli kući nakon takvog pitanja.

Ljubav je odgovor

Nizale su se pjesme “Chamber”, “It Ain’t Over ‘Till It’s Over”, “Again”, a nakon balada uslijedio je žestoki rokerski finale koncerta uz “Mama Said”, “American Woman” i “Fly Away”.

Iščekivanje se osjetilo u zraku, a publika je glasnim i dugim ovacijama pokazala da nema namjere olako pustiti Lennyja Kravitza i njegov sjajan bend da odu iz Pule bez bisa.

Trebalo je malo nagovaranja, no vidno raspoloženi glazbenik vratio se na pozornicu i izazvao pravu euforiju među publikom.

Bis je započeo pjesmom “Human” s novog albuma nakon čega je poručio publici: “Nadam se da ovdje osjećate ljubav i zajedništvo”, te je zapjevao “Let Love Rule”, što se pretvorilo u maestralnu desetominutnu završnicu u kojoj su glazbenici još jednom pokazali impresivno umijeće muziciranja.

Publika je dugo dugo ponavljala refren “We got to let love rule” te se oduševila kad se Kravitz spustio među publiku, prošetao među njom s mikrofonom, i cijela Arena, tisuće raspjevanih grla, ujedinilo se u poruci koju je tijekom dvosatnog koncerta pulskoj publici prenio inspirativni Lenny Kravitz.

– Take care, love is the only answer, riječi su kojima se Lenny Kravitz oprostio od pulske publike koja je i nakon izlaska iz Arene, pod dojmovima ove koncertne večeri, oduševljeno uz brojne riječi hvale komentirala ovaj koncert.

Objava Tisuće u Areni zapjevale “Let love rule” na sjajnom koncertu Lennyja Kravitza pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (558)Mozaik (703)