Prva samostalna izložba Ive Starac u Galeriji Loža u Omišlju

novilist - prije 4 sata - link

U petak, 2. kolovoza, u 20 sati u Galeriji Loža u Omišlju održat će se otvorenje prve samostalne izložbe »Pejzaž sjećanja« riječke akademske umjetnice Ive Starac.

Izložbu će predstaviti voditeljica umjetničkog programa izložbi u Omišlju za 2024. godinu i viša kustosica Sonja Švec Španjol.

Umjetnica Iva Starac predstavit će se s ukupno 10 radova različitih formata izvedenih u kombiniranoj tehnici koji su nastali u proteklih godinu dana.

Radovi do sada nisu bili predstavljeni u javnosti te će posjetitelji u Omišlju imati priliku premijerno razgledati novi ciklus slika umjetnice.

O izložbi je Sonja Švec Španjol zapisala: »Iva Starac oblikuje univerzalan krajolik – simbol prostora i vremena. On je prisutan, tajanstven i intrigantan.

Djeluje blisko i poznato, ali ga ne možemo u potpunosti definirati. Stvaralački proces, utemeljen na kolektivnom i podsvjesnom, započinje spontano i intuitivno da bi se u drugoj fazi počele nazirati prepoznatljive vizure koje se, vođene mislima i emocijama autorice, oblikuju u smislene cjeline.«

Objava Prva samostalna izložba Ive Starac u Galeriji Loža u Omišlju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Izložbe (49)Kultura (835)omišalj (14)