Nova biografija princeze Kate otkriva detalje o Elizabetinoj bolesti, ali i kako je Kate ponovo osvojila Williama maskirana u medicinsku sestru

novilist - prije 5 sati - link

 

“Catherine, princeza od Walesa” naslov je biografije princeze od Walesa koja izlazi 1. kolovoza u Ujedinjenom Kraljevstvu. Napisao ju je Robert Jobson, a Daily Mail sada objavljuje neke odlomke knjige koji se odnose na posljednje mjesece života kraljice Elizabete II. Poznato je da je vladarica, koja je preminula u rujnu 2022., bolovala od raka, iako su glasnogovornici Buckinghamske palače uvijek tvrdili da je kraljičina poodmakla dob službeni uzrok smrti. Najnovija knjiga donosi dosad nepoznate detalje: posljednjih mjeseci kraljica je bila gotovo slijepa. Tijekom posljednjih dana svog života bila je toliko slaba da nije mogla rukom podignuti čajnik te je zamolila osoblje da joj donese lakši čajnik.

 

U to vrijeme odnos s njezinim unukom Williamom, koji joj je bio od velike važnosti, još se intenzivirao te se češće čula s njime, piše talijansko izdanje Vantiy Faira. Sudeći prema onome što piše Jobson, autor biografija mnogih članova kraljevske kuće, kraljica je posljednjih mjeseci ipak patila od usamljenosti. Njezin suprug je preminuo ranije, kao i mnogi njezini prijatelji, a promijenilo se i puno osoblja palače u Londonu i Windsoru.

 

Jobson piše da su problemi u odnosu između Elizabete i kralja Charlesa bili stalno prisutni, ali su joj radost donosili “Williamovi posjet i česti telefonski pozivi”. Princ od Walesa preselio je naime svoju rezidenciju u Windsor, na nagovor svoje supruge, a to mu je omogućilo da bude blizu bake. Ova uloga Kate Middleton naglašava se kroz cijelu knjigu s dokazima koji podupiru utjecaj i “mirotvornu” ulogu princeze i u odnosu između Charlesa i Williama. Sjećanje na Dianu uvijek utječe na odnos između njih dvojice. Charlesa se oduvijek smatralo odsutnim ocem, koji je uvijek bio daleko od svoje djece, ali u novoj knjizi se govori i o Diani koja je bila previše vezana za djecu i oslanjala se na njih. “William je zamolio majku da prestane loše govoriti o ocu u njegovoj prisutnosti jer nije želio stati na stranu nijednog od njih. I povremeno se osjećao posramljeno zbog određenih ponašanja svoje majke koji su mu se činili izvan kontrole”, prenosi Il Corriere della Sera.


Kate Middleton donosi u obitelj ravnotežu u odnosu na Williamovo djetinjstvo prepuno suza i podjela. Ona pruža sigurnost suprugu koji je često mrzovoljan. Ona je navodno ta koja je pomogla uspostaviti bolji odnos između Williama i Camille. Na prvom mjestu joj je briga za djecu. “William želi da se njihovo troje djece, kada odrastu, sjećaju djetinjstva prožetog ljubavlju.” Za Charlesa je Kate poput kćeri koju nije imao, a ona ga u privatnosti oslovljava s “djede”.

Knjiga otkriva i detalj iz mladosti Kate Midlleton, kada ju je William ostavio tijekom 30-minutnog telefonskog razgovora. Međutim, ponovo ga je osvojila – maskirana u medicinsku sestru, piše Daily Mail. Na kostimiranoj zabavi njihova se privlačnost ponovo razbuktala.

 

Objava Nova biografija princeze Kate otkriva detalje o Elizabetinoj bolesti, ali i kako je Kate ponovo osvojila Williama maskirana u medicinsku sestru pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

kate middleton (43)Svijet (1754)