NOVA GRADNJA POVIŠE FINE Vlahušić traži javnu garažu koju je sam izbrisao iz GUP-a

dulist - prije 6 sati - link

Grad Dubrovnik spojnu cestu između Vukovarske i Andrije Hebranga neće sam graditi. Rekli smo kad se pojave investitori, oni će je financirati – rekao je gradonačelnik Mato Franković gradskim vijećnicima koji bi trebali dati suglasnost investitoru Gravosa Gardens d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova izgradnje komunalne infrastrukture javne gradske prometnice. Oni će, naime, financirati veći dio te ceste, no ne i cijeli spoj.
-Prezentiran mi je projekt i mislim da je ovo dobro. Najave potpredsjednika Vlade idu ka tome da će se onemogućiti daljnje iznajmljivanje u stambenim zgradama te će do stanova moći doći naši sugrađani. Sukladno projektu 70 posto površina bit će zelene površine, a bit će tu i dječji vrtić te dovoljan broj parkirnih mjesta za stanovnike uz mogućnost kupnje za one koji žive okolo, što je iznimno važno – rekao je gradonačelnik, a potom su vijećnici pogledali video prezentaciju projekta.
-Kad se ovakvi projekti predstavljaju, netko uvijek gubi. Mi smo ti koji gubimo najveće zelenilo na području Gruža, na području buffer zone – rekao je Đuro Capor te pitao zašto se ne traži od investitora cijeli spoj između dvije prometnice, a ne samo njene dvije trećine.
-Gdje je tu javni interes? Servisiramo apetite jedne skupine investitora – smatra Capor.
Gradonačelnik je rekao kako mu je svejedno hoće li se ovo usvojiti ili ne. On osobno misli kako je projekt dobar, a da je na svakom od vijećnika iznijeti svoj stav.
Vijećnik Andro Vlahušić rekao je kako investitor ne plaća ništa. Budući komunalni doprinos uplatiti će u izgradnju ceste, dodao je Vlahušić.
-Grad treba napraviti cestu od Fine do Andrije Hebranga kao preduvjet. Mi je gradimo, a oni plaćaju komunalni doprinos i tada se rješava brdo problema u Gružu, dok se ne napravi još jedna cesta kroz Radeljević – ističe Vlahušić te dodaje kako su u toj zoni predviđene javne garaže. Ovdje treba napraviti, napomenuo je, 400 mjesta javne garaže.
Ovu točku trebamo doraditi na način da se cesta treba napraviti u cijelosti – rekao je te dodao kako projekt izgleda simpatičan. Kvadrat će tu, smatra, biti 7 tisuća eura, a kad bi se napravila cesta do Fine bio bi 8. Rekao je kako će biti protiv odluke jer je ovo direktno pogodovanje investitoru jer projektu nema javnog interesa.
Gradonačelnik je rekao kako je Vlahušić zaboravio da je 2014. godine izbrisao iz GUP-a javnu garažu na ovom području.

pročitaj cijeli članak

Politika (453)