Investitor (73) angažirao osobe da ovjere i potpišu neistinitu građevinsku dokumentaciju

riportal - prije 6 sati - link

Temeljem krivotvorene dokumentacije investitor je ishodovao uporabnu dozvolu, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 44, 66 i 73 godine, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 73-godišnjak, kao investitor na izgradnji stambene građevine na području Novog Vinodolskog, osumnjičene angažirao kao odgovorne osobe, i to: glavnog nadzornog inženjera za provođenje stručnog nadzora građenja te glavnog inženjera gradilišta.

Spomenuta dvojica su na poticaj 73-godišnjeg investitora, sastavili te ovjerili i potpisali neistinitu građevinsku dokumentaciju koja nije odgovarala glavnom projektu.

Temeljem takve dokumentacije investitor je u kolovozu 2021. godine od nadležnog tijela ishodovao uporabnu dozvolu.

Ovim radnjama dvojica hrvatskih državljana (44 i 66 godina) počinili su kaznena djela za koja se prijavljuje, dok se 73-godišnjak prijavljuje za poticanje na počinjenje istih kaznenih djela.

The post Investitor (73) angažirao osobe da ovjere i potpišu neistinitu građevinsku dokumentaciju appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2261)policija (757)