Picigin Fest Baška i ove godine oduševio okupljene

riportal - prije 5 sati - link

Na ovogodišnjem izdanju Picigin Festa prijavljene ekipe stigle su s cijelog Kvarnera, a Talijani su se vratili s dvije ekipe

U subotu je na popularnoj bašćanskoj Veloj plaži održano 13. izdanje Picigin Festa Baška. Picigin Fest Baška je i ove godine obilježio velik interes natjecatelja, a za prestižne titule borilo se čak 14 ekipa. Natjecatelji su stizali s cijelog Kvarnera, a Talijani su se ove godine vratili s čak dvije ekipe pa je natjecanje zadržalo međunarodni karakter. 

Natjecatelji su se borili da pokažu svoje vještine te očaraju stručni žiri i brojnu publiku. Picigin zahtijeva od igrača izgrađenu tehniku udarca rukama, naročit refleks i odraz, maštovitost poteza, brzinu, akrobatski skok na sve strane, osjećaj prostora i preciznost. Nakon dva kruga napetog natjecanja pobjedu je odnijela kvarnerska ekipa Picivagin, a titulu najboljeg igrača odnio je Francesco Terille, član talijanske ekipe I Cagoni.

„Raduje nas što svake godine sve više natjecatelja sudjeluje na Picigin Festu Baška, čime ovaj događaj postaje prepoznatljiv i izvan granica otoka Krka. Baška je idealno mjesto za ovakvo natjecanje, a kombinacija ljeta, mora, sporta i fantastične zabave pravi je recept za uspjeh. Brojni sudionici i gledatelji koji se vraćaju svake godine potvrđuju kako je Picigin Fest Baška nezaobilazna ljetna manifestacija!“, izjavili su organizatori iz Sportskog društva Vihor

Odličnu atmosferu osigurao je poznati zagrebački DJ i producent Sonic Sandro, idejni začetni projekta Glazbena kuhinja. Najbolje ekipe i igrači osvojili su vrijedne nagrade koje su osigurali brojni lokalni partneri, a slavlje se nastavilo do kasno u noć. 

Picigin Fest Baška organizira Sportsko društvo Vihor uz podršku Turističke zajednice Baška, Hotela Dobrovit i brojnih sponzora, a održava se već 13 godina na Veloj plaži. Picigin je hrvatski amaterski sport koji se igra loptom na pješčanoj plaži, u plićaku. Igraju ga ljudi svih životnih dobi te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske. 

Više informacija o nadolazećim natjecanjima možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici Picigin Festa Baška.

The post Picigin Fest Baška i ove godine oduševio okupljene appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Baška (14)krk (143)RIJEKA I PGŽ (950)Sport (9700)