Infobip otvorio sedmi ured u Hrvatskoj!

netokracija - prije 9 sati - link

U novim će prostorijama raditi 15 zaposlenika, većinom inženjera, koji su usmjereni na razvijanje najnovijih cloud komunikacijskih rješenja. Ured u Varaždinu sedmi je Infobipov ured u Hrvatskoj, nakon ureda u Osijeku, Bjelovaru, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Vodnjanu.

Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma ovom investicijom zaposlenicima omogućuje rad u poticajnom i suvremenom okruženju te otvara prilike za suradnju s lokalnom IT zajednicom i startupima, na samom sjeveru Hrvatske. U najavi je i mogućnost pripravništva i mentorstva za studente tehničkih usmjerenja Varaždina i okolice.

Damir Prusac, potpredsjednik za istraživačka partnerstva u Infobipu, izjavio je:

Varaždinska tehnološka scena poznata je po kvaliteti i kreativnosti svojih stručnjaka, a naš novi ured pružit će im priliku za profesionalni rast i razvoj. Uz to, kroz buduće programe pripravništva i mentorstva, želimo pružiti mladim talentima priliku da sudjeluju u stvaranju tehnologija budućnosti.

Suradnja s Tehnološkim parkom te Sveučilištem Sjever i FOI-jem

Infobip otvaranjem ovog ureda želi jačati veze s lokalnom zajednicom i obrazovnim institucijama. Tako će kroz program Infobip Startup Tribe pružiti podršku startupima omogućavajući im korištenje njihovih proizvoda, poput SaaS i CPaaS rješenja, te pomoći u dolasku do svojih korisnika.

U suradnji s Tehnološkim parkom podržat će startupe u ranim fazama njihovog razvoja, sudjelovati na raznim konferencijama i meetupima dijeleći svoje iskustvo i priče s lokalnom IT zajednicom.

Osim podrške startupima, Infobip će u budućnosti organizirati pripravničke programe u Varaždinu, u suradnji s FOI-jem i Sveučilištem Sjever. Leda Link, voditeljica Infobipovog varaždinskog ureda, ističe kako žele omogućiti studentima iz Varaždina i okolice da se prijave na stručne prakse i uče od naših inženjera, bez potrebe za putovanjem u druge gradove.

Na taj ćemo im način pružiti priliku da se profesionalno razvijaju u svom mjestu studiranja.

 

pročitaj cijeli članak

Novost (43)Tvrtke i poslovanje (35)