Ne stišavaju se reakcije na svetogrđe u Parizu, američki biskup poziva na molitvu i post

narod - prije 6 sati - link

biskupbiskup

Biskup Crookstona u Sjedinjenim Državama Andrew Cozzens osudio je “gnjusno” ismijavanje kršćanske vjere prikazano na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Biskup je pozvao katolike da na te uvrede odgovore postom i molitvom, izvijestio je CNA.

Parodija na Posljednju večeru koju je predvodio “drag queen” tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu u petak izazvala je val bijesnih reakcija i osuda katoličkih čelnika diljem svijeta.

>Brojne kritike na otvorenje OI u Parizu: Forsirani ‘woke’ i parodija na posljednju večeru

Biskup Cozzens, predsjednik odbora američkog Nacionalnog euharistijskog kongresa, rekao je da su izvođači “javno izrugivali” Posljednju večeru “zlim” prikazom.

Riječi ne mogu opisati šok, tugu i pravedni bijes, poručio je biskup

Napomenuo da su se na američkom Nacionalnom euharistijskom kongresu ovog mjeseca vjernici okupili kako bi “okajali svoje grijehe” i molili za “ozdravljenje i oproštenje”.

Međutim, tjedan dana kasnije, nastavio je, gotovo milijardu gledatelja osobno i putem televizijskog prijenosa “svjedočilo je javnom ismijavanju mise”. Pritom je Posljednja večera “prikazana na gnjusan način, ostavljajući nas u takvom šoku, tuzi i pravednom bijesu da to riječi ne mogu opisati”.

Biskup je rekao da je Krist “pozvao nas, narod Božji, da odgovorimo na tamu zla svjetlom koje dolazi od Gospodina“. Cozzens je podsjetio da Posljednja večera, zajedno s Kristovim raspećem, smrću i uskrsnućem, tvori vazmeno otajstvo.

Biskup je pozvao vjernike da sad sudjeluju na misi ‘s posebnim žarom’

Isus je ponovno iskusio svoju muku u petak navečer u Parizu, kada je njegova Posljednja večera javno izrugivana”, rekao je biskup. “Kao njegovo živo tijelo, pozvani smo dijeliti ovaj trenutak strasti s njim, ovaj trenutak javne sramote, ismijavanja i progona. To činimo kroz molitvu i post. A naša najveća molitva – u vrijeme i izvan vremena – je sveta misna žrtva.”

>Jedna tvrtka povlači reklame za Olimpijske igre nakon vrijeđanja kršćana

Biskup je pozvao vjernike da ovog tjedna sudjeluju misi s “posebnim žarom”, da se “mole za ozdravljenje i oprost za sve one koji su sudjelovali u ovom ismijavanju” i da se “ovaj tjedan više posvete molitvi i postu kao zadovoljštinu za ovaj grijeh”.

“Pozvani smo i da govorimo o ovom zlu. Činimo to s ljubavlju i milosrđem, ali i s čvrstinom”, rekao je biskup. Pozvao je katolike da “mole Duha Svetoga da nas ojača krepošću hrabrosti“.

Francuska i cijeli svijet spašeni su ljubavlju izlivenom kroz misu, koja nam je došla kroz Posljednju večeru”, napisao je. “Nadahnuti mnogim mučenicima koji su prolili svoju krv kako bi svjedočili istinu mise, nećemo stajati po strani i mirno promatrati dok se svijet ruga našem najvećem daru od Gospodina Isusa.”

Objava Ne stišavaju se reakcije na svetogrđe u Parizu, američki biskup poziva na molitvu i post pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (124)olimpijske igre (202)Svijet (1741)