Novi nastavak hvaljenog serijala autora Tonija Volarića. Epizoda o Saši Antiću na Vukovar Film Festivalu

novilist - prije 5 sati - link

Serijal »Zauvijek autor« Tonija Volarića koji je proljetos emitiran na HRT-u bio je gledan, sudeći prema povratnim informacijama gledatelja koji su tijekom ljetnih druženja znali komentirati pojedine sekvence iz života poznatih hrvatskih glazbenika. Serijal je probudio znatiželju gledatelja te će stoga i »nova runda« dokumentarca, koja će biti prikazana ujesen, zasigurno polučiti uspijeh.

Pjesnik i reper

Bio je to povod da od autora, redatelja i scenarista Tonija Volarića dobijemo sve potrebne informacije, iz prve ruke. Od Volarića smo doznali da su, dok se čeka još sedam epizoda koje stižu ove jeseni, on i producenti te Hrvatsko društvo skladatelja, dobili još jednu dobru vijest.

Naime, još neemitiranu epizodu o Saši Antiću, koji je široj javnosti poznat kao tekstopisac i suizvođač velikih hitova splitske grupe TBF, moći će premijerno vidjeti publika na svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala, prve večeri rujna. Umjetnički je direktor Festivala Daniel Rafaelić pogledao film, a HRT je izašao u susret te će priča o pjesniku i reperu kojeg mnogi u samom filmu proglašavaju mlađom verzijom Miljenka Smoje i većim pjesnikom od Johnnyja Štulića, u gradu na Dunavu imati pretpremijeru, doznali smo od Volarića.

– Ovaj je serijal gledanošću i medijskim odjekom već dosada postavio neke nove standarde, a posebno sam sretan što će film o genijalnom Saši i grupi TBF svjetsku premijeru imati upravo u Vukovaru.

O Saši govore Zlatko Gall, Ivan Jurić Yuri, Nikola Čelan, Luka Barbić, Mladen Badovinac, Ivan Vuković i Gordan Tudor. Reći ću samo da smo kao ekipa više naučili u Splitu snimajući u realsocijalističkom atomskom skloništu u kojem je TBF imao probe, nego od bilo kojeg turističkog vodiča, kazao nam je autor serijala Toni Volarić.

Prešućene pikanterije

Zadovoljstvo sudjelovanjem u Vukovar Film Festivalu nije skrivao ni Saša Antić.

– Velika mi je čast što će epizoda serijala »Zauvijek autor«, koja se bavi mojim djelom, biti prikazana u okviru Vukovar Film Festivala. Premda, u mojoj glavi, ovakvi se filmovi snimaju posthumno, tako da se sad tu nema baš što čuti i vidjeti. Sve zanimljive pikanterije, koje su pratile dosadan proces stvaranja i nastajanja pjesama, su prešućene iz obzira prema živućima.

Ali što je tu je, i iz svih tih i mnogih drugih razloga, mogu obećati da ću se od danas, kao najmlađi autor u serijalu, a koji je evo ugazio u šestu deceniju života, držati one Arsenove: »Mlade treba kočiti«, istaknuo je ovom prigodom Saša Antić.

Od Sašinih pjesama koje je napisao za TBF, a koje su ušle u anale hrvatske glazbe svakako treba istaknuti: »Malo sam maka«, »Nostalgična«, »Smak svita«, »Fantastična«, te »Grad spava«.

Objava Novi nastavak hvaljenog serijala autora Tonija Volarića. Epizoda o Saši Antiću na Vukovar Film Festivalu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (700)Tv (195)