“One su ovdje”: U starom mlinu u Nerezinama otvorena izložba Vrdoljaka i Popovića

novilist - prije 7 sati - link

 

 

NEREZINE – Izložba »One su ovdje«, koja kombinira fotografski rad Marka Vrdoljaka i crtačko-dizajnerski Dimitrija Popovića, otvorena je u starom mlinu za masline »Tuoriću« u uvali Ufratar, kraj sada već bivšeg franjevačkog samostana u Nerezinama. Nakon što je prestala praksa ručnog mljevenja maslina, ovaj prostor dugo nije imao funkciju, a posljednjih se godina ondje smjestila udruga »ARTour« koja ondje priređuje žanrovski različite izložbe i likovne radionice, pa tako sada ovdje, umjesto ulja, »teče« umjetnost. Vrdoljak, zagrebački fotograf koji odmalena dolazi na Lošinj i otočnoj je publici njegov umjetnički rad već dobro poznat, fotografirao je 21 ženu poznatu hrvatskoj javnosti iz područja glazbe, glume, sporta i mode, a njegovim je portretima Popović dodao »intervencije« crtežom, čime su nastali eksponati ove izložbe, premijerno postavljene 2021. godine u Dubrovniku, s tim da su pojedinoj slici pridruženi tekstovi biblijske tematike franjevca Ante Vučkovića.

Do 10. kolovoza, posljednjeg dana izložbe u Nerezinama, sa zidova »Tuorića« posjetitelje će »promatrati« Nina Badrić, Franka Batelić, Maja Bajamić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Nika Fleiss, Tihana Harapin Zalepugin, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković Elkasević, Alma Prica, Ana Rucner, Jelena Veljača, Ana Vidović, Severina Vučković, Alka Vuica, Matija Vuica i Vanda Winter. U ponudi je i bogato opremljen katalog izložbe.

Od autorskog dvojca, otvaranju je prisustvovao Vrdoljak, a u domaćinskoj ulozi bile su Korana Gjalski Filipović i Branka Hlevnjak iz udruge »ARTour«. Osim mještana i ljetnih stanovnika Nerezina, na otvaranje su došli i predstavnici gradske vlasti i Turističke zajednice Lošinja.

Objava “One su ovdje”: U starom mlinu u Nerezinama otvorena izložba Vrdoljaka i Popovića pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Izložbe (49)Otoci (246)