Klapa Cesarice »Pjesmom za Olivera« odala je počast pjevaču koji je preminuo na današnji dan prije šest godina

novilist - prije 5 sati - link

Na današnji dan, prije šest godina, preminuo je Oliver Dragojević, jedan od najomiljenijih i najutjecajnijih pjevača hrvatske scene koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima brojnih obožavatelja i glazbenika.

Nasljeđe koje je ostavio živi kroz njegove pjesme i inspirira nove generacije glazbenika. Iz tog razloga, kao i u znak zahvalnosti i sjećanja na Olivera, grupa glazbenika i ljubitelja njegova rada okupila se kako bi mu odala počast glazbom.

Rezultat je »Pjesma za Olivera«, djelo koje je okupilo vrhunske glazbenike i umjetnike s ciljem da izraze zahvalnost Oliveru za sve što je ostavio iza sebe. Izvođačice ove dirljive pjesme su članice ženske klape Cesarice, a solodionice izvodi Lucija Šimić.

Pjesma je nastala na najtužniji dan, dan oproštaja od velikog glazbenika. Stihove je napisala poznata pjesnikinja Ljubica Bestulić-Stanković, a glazbu je skladao cijenjeni istarski glazbenik Bruno Krajcar, dugogodišnji prijatelj Olivera Dragojevića i autor nekoliko njegovih pjesama, između ostalog i uspješnice »Vjeruj mi«.

Krajcar je bio izuzetno ponosan što je mogao ponuditi ovu pjesmu klapi Cesarice, uvjeren da će svojim prekrasnim glasovima najbolje prenijeti emociju i zahvalnost Oliveru, velikom ljubitelju klapske pjesme. Instrumentalni aranžman izvela i snimila je Dina Rizvić, dok je harmoniku i mandolinu odsvirao i snimio Elvis Stanić. Vokalni aranžman djelo je Ani Vuletić.

Klapa Cesarice, u sastavu Ani Vuletić, Lucija Šimić, Ida Horvatić, Ana Konsuo, Nikolina Šainović, Jasna Kufner, Vesna Batistić Fačini i Katarina Mikić, odabrana je da izvede pjesmu.

Umjetnički voditelj klape je Jurica Petar Petrač. Snimanje vokala obavljeno je u studiju SoundBrick pod vodstvom Luke Grubišića-Čabe, dok su za miks i mastering bili zaduženi Hrvoje Pandžić, Zoran Miloš i Vlaho Santini.

Pjesmu je izdala Croatia Records. Videospot je sniman u Istri, u Raklju i Krnici, u općini Marčana, a produkciju je vodio Zdravko Valentin. Spot je dodatno obogaćen radovima slikarice Kristine Valić.

Klapa Cesarice imala je čast izvesti »Pjesmu za Olivera« 7. srpnja ove godine na splitskim Prokurativama, mjestu gdje je Oliver započeo svoju veliku karijeru prije više od 50 godina. Upravo na toj pozornici, gdje je Oliver postao simbolom dalmatinske glazbe, Cesarice su mu pjesmom zahvalile na svemu što je učinio za glazbu i za sve ljude koje je svojim pjesmama dotaknuo.

»Oliver Dragojević ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi. Njegove pjesme, prepune emocija i ljepote, ostaju trajno naslijeđe koje će živjeti kroz generacije. »Pjesma za Olivera« je samo jedan od mnogih načina na koje mu se možemo zahvaliti za sve što nam je dao. Njegova glazba i dalje će nas inspirirati, podsjećajući nas na snagu i ljepotu koju je unosio u naše živote«, poručile su Cesarice.

Objava Klapa Cesarice »Pjesmom za Olivera« odala je počast pjevaču koji je preminuo na današnji dan prije šest godina pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (554)Mozaik (700)oliver dragojević (18)