Tucak: Ova pobjeda nam donosi mir

narod - prije 4 sata - link

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Olimpijske igre u Parizu pobjedom protiv Crne Gore sa 11-8 (3-1, 2-4, 3-1, 3-2).

– Odigrali smo jednu strašno tešku utakmicu, važnu utakmicu. Da smo izgubili, nije gotov turnir, ali ulaziš u ozbiljne probleme. Ova pobjeda nam donosi mir za nastavak turnira. Bilo je puno dobrih stvari, ali bilo je i loših. Ali, Crna Gora nam ne leži, no sjajna reprezentacija kojoj uvijek nešto nedostaje. Hvala Bogu, danas smo ju prelomili i zasluženo pobijedili, rekao je izbornik Ivica Tucak za HRT nakon utakmice te dodao:

– Crna Gora je protivnik kojeg ne možete razbiti s deset razlike, niti je to itko očekivao. U crveno me dovelo način na koji smo primili golove, to ne smijemo. No, bilo je i puno dobrih stvari, kombinacija i golova. Izgledamo ozbiljno, to je najbitnije u ovom trenutku. Polako, to je tek prvo kolo i tek je počelo.

Maro Joković kazao je da veseli pobjeda na startu olimpijskog turnira.

– Važno je s psihološke strane. Unatoč nekim oscilacijama u igri, držali smo se dogovora, bili smo dosta aktivni u napadu, imali smo puno igrača više. Kvalitetnija smo momčad od Crne Gore, pobjeda je zaslužena, pokazali smo više. Pogotovo u središnjem dijelu utakmice, to je dobar vjetar u leđa uoči Italije. Nismo se fokusirali na Talijane, ali bitno da smo završili ovo. Najbitnije je odmoriti se i pripremati se za drugo kolo, rekao je Joković.

Loren Fatović je rekao da smo napravili najvažnije, bilo je određenih pogreška, no nismo ni očekivali neku iru jer je tek start turnira.

– Crna Gora je vrhunski protivnik, i oni su došli po pobjedu. Bitno je zadržati koncentraciju i nastaviti dizati nivo igre, s ovom pobjedom nismo ništa napravili. Kontrolirali smo utakmicu, nismo gubili, imali smo šansu i za tri, zaključio je Fatović.

Objava Tucak: Ova pobjeda nam donosi mir pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija (12)Ivica Tucak (11)Sport (9659)