Na području općine Črna na Koroškem u slovenskom dijelu Koruške poplavljeni su brojni podrumi i pokrenulo se nekoliko klizišta zbog čega su na terenu vatrogasci, objavio je Centar za obavješćivanje Slovenije.

Koruški radio javio je da je u Spodnjem Javoru lavina djelomično zatrpala jednog mještanina kojeg su spasili vatrogasci.

Nakon toga je prevezen u bolnicu.

Centar za obavješćivanje izvijestio je da su u Črni na Koroškem na terenu vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Črna i Mežica.

Snimke objavljene na Facebooku pokazuju poplavljene ulice u tom mjestu.

U međuvremenu je kiša počela jenjavati, dok se vremenska fronta pomiče prema istoku.

Na područjima općina Slovenj Gradec i Mislinja u poslijepodnevnim satima zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i dvorišta.

Srušena stabla na dulje su vrijeme zaustavila promet na magistralnoj cesti Slovenj Gradec-Mislinja, izvijestio je Centar za obavješćivanje.

STA navodi da su u drugim dijelovima sjeveroistočne Slovenije ponegdje poplavljeni objekti, srušena stabla te da su stradali krovovi kuća.

Primjerice, vatrogasci su morali intervenirati u Mariboru i okolici, Slovenskim goricama, Slovenskoj Bistrici, Lovrencu na Pohorju i Oplotnici.