Hrvatska stolnotenisačica Ivana Malobabić završila je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je poražena u prvom kolu od Singapurke Zeng JianJian Zheng.

Najstarija hrvatska natjecateljica na ovim Igrama 44-godišnja Malobabić, kojoj je ovo debitantski olimpijski nastup, igrala je odlično protiv Singapurke, 31. stolnotenisačice svijeta, no Zeng Jian je na kraju slavila s 4-3 (11-5, 11-3, 11-13, 11-6, 9-11, 13-15, 11-5).

Početak nije bio obećavajući za našu 44-godišnju predstavnicu, Ivana je lako izgubila prva dva seta, potom je smanjila na 2-1, ali Singapurka je opet lako uzvratila i povela 3-1. Varaždinka je uspjela odigrati odlična dva seta, pokazala je veliku borbenost protiv favoritkinje, a pogotovo je mirna bila u tom šestom setu u kojem je spasila dvije meč lopte, a potom iskoristila svoju treću set loptu i produljila nadu da može iznenaditi 27- godišnju Singapurku, koja drži 31. mjesto na svijetu.

No, u sedmom setu je ponestalo snage i Singapurka je otišla dalje.

“Nisam utučena, više sam impresionirana atmosferom, makar, naravno, malo mi je žao zbog poraza jer sam bila blizu. U drugom kolu bi išla na Indijku koju sam već pobjeđivala, pa mi je još žalnije. Oduševljen sam Olimpijskim  igrama i ozračjem u prepunoj dvorani, a posve mi je nevjerojatno da cijela dvorana i 6000 ljudi uzvikuje moje ime. S 44 godine sam to prvi put doživjela. Imam ja još motivacije i snage u sebi. Nemojte se iznenaditi da se pojavim i za četiri godine u LA-u”, zaključila je Malobabić.

Dvorana Paris Sud 6 ugošćuje stolnoteniski turnir u fenomenalnom ozračju, a gledatelji pozorno prate igru na sva četiri stola, te uvijek skandiraju ime svakog sportaša koji nakon meča prolazi ispred njih, dok napuštaju dvoranu.