U Splitu 230 zrakoplova ovaj vikend, ponovo zaplovio Oliver

novilist - prije 5 sati - link

Stanje u splitskoj Zračnoj luci normalizirano je nakon prošlotjednog hakerskog napada na informatički sustav te se tijekom ovoga vikenda očekuje dolazak 230 zrakoplova, doznaje su u Zračnoj luci Sveti Jeronim.

Očekuju 58.000 putnika

“Ovoga vikenda očekujemo promet oko 58 tisuća putnika i dolazak 230 zrakoplova,” rekao je Hini Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj Zračnoj luci.

Naglasio je kako su ovaj i sljedeći vikend udarni po masovnosti prometa u toj zračnoj luci.

Splitska Zračna luka izravno je zrakoplovnim linijama povezana s 26 zemalja, a posredno sa 86 destinacija, te u Split dolaze putnici iz cijelog svijeta sa svih kontinenata, dodao je Melvan.

Ponovno plovi trajekt Oliver

Trajekt Oliver, koji je zbog tehničkog kvara prošli četvrtak satima plutao Korčulanskim kanalom, ponovno redovno plovi, doznaje se u Jadrolinijinu uredu u Splitu.

“Tehnički problem je uklonjen te taj trajekt ponovo plovi redovno na liniji Split-Vela Luka-Split”, rekla je Hini koordinatorica Jadrolinijina splitskog plovnog područja Jelena Ivulić.

Zbog kvara trajekt Oliver kasnio je u četvrtak šest sati u dolasku u Velu Luku. Po redovnom rasporedu trebao je uploviti u 13,30 sati, ali je uplovio tek u 19,30 sati.

Objava U Splitu 230 zrakoplova ovaj vikend, ponovo zaplovio Oliver pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3364)hrvatski turizam (54)Jadrolinija (41)Novosti (1306)split (238)turistička sezona (93)turizam (231)zračna luka split (14)