Vučić pojačava napade na Hrvatsku: Ponovno usporedba Republike Hrvatske s NDH

narod - prije 6 sati - link

VučićVučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovno je pojačao napade na Hrvatsku, usporedivši u poznatom srbijanskom sugestivnom političkom izričaju Republiku Hrvatsku s NDH.

Vučić je izjavio je u subotu da je Hrvatska, odlukom o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim dužnosnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, pokazala da nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnje NDH, izvijestio je HRT.

Srbijanski predsjednik time pokušava ne samo izazvati novo zaoštravanje odnosa, nego se jasno predstavlja kao pokrovitelj Crne Gore. Osim toga, Vučić je svaki oblik hrvatske državnosti izjednačio s NDH.

Vučić svaku hrvatsku državu poistovjećuje s NDH

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova notom veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je ranije službenu Podgoricu da su predsjednik crnogorskog parlamenta Mandić, zastupnik u parlamentu Knežević i potpredsjednik vlade Crne Gore Bečić proglašeni nepoželjnima u RH.

>Crna Gora Rezolucijom o Jasenovcu otežala sebi put do EU-a

Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

“Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala“, rekao je u subotu Vučić beogradskim novinarima u Parizu, javila je agencija Tanjug.

I Piculi predbacuje da se poziva na pravni i politički kontinuitet NDH

Vučić je komentirao i izjavu hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule da će Crna Gora imati problema na svom putu eurointegracija, te da su Mandić i Knežević proaktivni u približavanju politici Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

>Penava o Rezoluciji o Jasenovcu: Iza ove priče stoji Aleksandar Vučić

Kazao je kako “ne razumije” to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata.

Kako ne kažu – počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Parizu nakon otvaranja srpske kuće u okviru Olimpijskih igara.

Objava Vučić pojačava napade na Hrvatsku: Ponovno usporedba Republike Hrvatske s NDH pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

aleksandar vučić (105)crna gora (182)Izdvojen članak (108)Srbija (505)Svijet (1734)