VRIJEME Popodne stiže osvježenje, na kopnu moguće i nevrijeme. Evo prognoze za iduće dane

riportal - prije 5 sati - link

Svakako budite na oprezu jer nakon vrućina, na kopnu bi lokalno nevrijeme moglo bi stvoriti ozbiljnije probleme. Jaka bura koja se očekuje u noći na ponedjeljak stvarat će zasigurno probleme u prometu

Nedjelja opet donosi porast temperature u cijeloj zemlji i vrućine novog toplinskog vala, ali stiže i jedna prostrana fronta sa sjeverozapada Europe koja će naglo i snažno prekinuti vrućinu na kopnu, nažalost kako to u ovim uvjetima bude, uz lokalno nevrijeme, prognozira Željka Pogačić Brckan za RTL Danas.hr.

Prije nego stigne, očekuje nas još jedno sunčano, vedro, toplo, a na moru i vruće prijepodne uz uglavnom slab vjetar. Pred zoru će uz obalu najniže temperature biti oko 24 do 25 stupnjeva, na kopnu slijedi ugodnija noć.

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti vrlo vruće i sparno, lokalno i do 38 stupnjeva u hladu. Nakon 16 sati naglo će zapuhati jak, nerijetko i olujan sjeverni vjetar uz razvoj lokalno jačih grmljavinskih nevremena, a moguća je i tuča.

Čini se da će nestabilnosti tek prema kraju nedjelje stići i do zapadne Slavonije. Prolazno jak sjeverni vjetar mogao bi nažalost donijeti i probleme, osim osvježenja od vrućih 34 do 36 stupnjeva.

U Dalmaciji je sutra pravi ljetni vrući i sunčani dan. Umjeren maestral zaustavit će sredinom dana daljnji rast temperature, što u unutrašnjosti neće biti slučaj s iznimno vrućih 38 stupnjeva u hladu. Kasno navečer i u noći na sjeveru naglo jača bura.

Veći dio popodneva će u gorju i na sjevernom Jadranu biti sunčano i vrlo vruće. Prema večeri u gorju mogući su pljuskovi uz pojačan vjetar. Zatim pod Velebitom naglo kreće bura, a na poznatim lokalitetima i s olujnim udarima koja će još dodatno izmiješati i rashladiti more.

Na kopnu je nakon prolaska fronte još u noći na ponedjeljak izgledan poneki pljusak. Uz sjeverac i svježije noći, a nešto malo manje vruće dane bit će lakše za podnijeti nego do sada. Potkraj tjedna opet raste vjerojatnost za nove lokalne nestabilnosti.

Toplinski val će na moru potrajati najmanje do kraja idućeg tjedna, ali ipak vrhunac vrućine očekuje se u ponedjeljak i utorak uz na udare jaku buru.

Svakako budite na oprezu jer nakon vrućina, na kopnu bi lokalno nevrijeme moglo bi stvoriti ozbiljnije probleme. Jaka bura koja se očekuje u noći na ponedjeljak stvarat će zasigurno probleme u prometu, piše Danas.hr.

The post VRIJEME Popodne stiže osvježenje, na kopnu moguće i nevrijeme. Evo prognoze za iduće dane appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bura (13)Hrvatska i svijet (500)Jadran (52)nevrijeme (239)prognoza (102)toplinski val (135)vrijeme (182)