Prvi trening tritalona u Seini otkazan zbog prljave vode

novilist - prije 6 sati - link

Kiša koja je padala u petak i subotu u Parizu zaprljala je Seinu i prisilila organizatore da otkažu triatlonski trening planiran za nedjelju ujutro u rijeci, no unatoč tome “uvjereni” su da će se natjecanje u tom sportu održati u utorak i srijedu.

Triatlon je prvi olimpijski događaj koji se mora održati u Seini, prije plivanja na otvorenim vodama u drugom tjednu Olimpijskih igara u Parizu.

Organizacijski odbor Olimpijskih igara, međunarodna triatlonska federacija, kao i lokalne vlasti donijeli su “zajedničku odluku o otkazivanju plivačkog dijela upoznavanja triatlona” zakazanog za nedjelju jer “vodostaji ne daju dovoljnu garanciju”, navodi se u priopćenju.

U nedjelju nisu precizirali razinu bakterije E.Coli i enterokoka koja mora biti ispod određenog praga, ali su istaknuli da je “prioritet zdravlje sportaša”.

Prije natjecanja u utorak i srijedu, triatlonci imaju priliku “upoznati” se s rijekom, čak i ako neki odluče nastaviti s treninzima u bazenu, i to u legendarnom George Vallerey bazenu na istoku Pariza gdje su već plivali sportaši na Olimpijskim igrama 1924.

“Trčanje i biciklizam” za nedjeljni jutarnji trening “održat će se prema planu”, rekli su organizatori.

Objava Prvi trening tritalona u Seini otkazan zbog prljave vode pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

francuska (194)olimpijske igre (171)Olimpijske igre 2024. (204)Olimpijske igre u Parizu (71)Ostali sportovi (554)pariz (50)Sport (9647)