Nadal između redaka natuknuo hoće li nastupiti u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira

novilist - prije 5 sati - link

Još ne znam hoću li nastupiti u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira, u nedjelju donosimo odluku, izjavio je 38-godišnji španjolski tenisač Rafael Nadal.

Tijekom tjedna pojavila se informacija kako Nadala muči bedreni mišić desne noge te da je upitan za nastup na Olimpijskim igrama. U subotu je Nadal ipak nastupio u konkurenciji parova, a on i Carlos Alcaraz su u prvom kolu svladali šeste nositelje, Argentince Gonzaleza i Moltenija, sa 7-6(4), 6-4.

„Moj tim i ja ćemo sve dogovoriti tijekom nedjelje. Prvenstveno ćemo gledati što je najbolje za Španjolsku i što je najbolji način za osvajanje medalje. Sigurno ćemo donijeti najpametniju odluku“, rekao je Nadal i između redaka ipak najavio da je bliže odustajanju od pojedinačnog turnira i prebacivanja potpunog fokusa na parove.

U prvom kolu pojedinačnog dijela turnira u Roland Garrosu Nadal bi trebao igrati protiv Mađara Martona Fucsovica, a ako nastupi i pobijedi drugo kolo bi mu donijelo meč protiv Novaka Đokovića.

„Posljednji ples mene i Đokovića? Ne, zašto bi bio posljednji“, dodao je Nadal koji je na terenima Roland Garrosa u karijeri nevjerojatnih 14 puta podizao pehar pobjednika. Nadal u karijeri već ima pojedinačnu zlatnu olimpijsku medalju osvojenu u Pekingu 2008. godine, ali i u parovima s Marcom Lopezom u Rio de Janeiru 2016. godine.

Objava Nadal između redaka natuknuo hoće li nastupiti u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

olimpijske igre (164)Ostali sportovi (544)rafael nadal (20)Sport (9635)Tenis (238)