Rijeka u golijadi pobijedila Orijent, ali se itekako namučila. Krimejčani su vodili 2:0

novilist - prije 7 sati - link

RIJEKA Nogometaši Rijeke pobijedili su Orijent 5:3 u trening utakmici odigranoj na pomoćnom travnjaku u kampu na Rujevici.

Rijeka – Orijent 5:3

Pripremna utakmica: Rijeka – Orijent 5:3 (2:2). Pomoćno igralište HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman (Rijeka). Strijelci: 0:1 Tadejević (7′), 0:2 Monjac (13′), 1:2 Rukavina (32′), 2:2 Ivanović (43′), 3:2 Burčul (51′), 3:3 Medojević (62′), 4:3 Hodža (81′), 5:3 Banda (83′).

RIJEKA: Posavec, Banda, Kitin (od 39′ Burčul), Majstorović (od 59′ Hodža), Fruk (od 46′ Ilinković), Ivanović (od 59′ Jakac), Dujmović, Djouahra, Selahi (od 46′ Butić), Smolčić (od 46′ Babić), Rukavina.

ORIJENT: Curać, Braut, Prpić, Tadejević, Bodetić, Galešić, Kordić, Monjac, Bunjar, Baboucarr, Valjan. Još su igrali: Pehar, Švrljuga, Bagadur, Zuliani, Medojević, Kovačević, Anušić, Zrilić.

U zanimljivom ogledu u kojem nije nedostajalo prilika i golova, priliku su dobili igrači koji se vraćaju nakon ozljede i oni s manjom minutažom, dok su u nastavku minutažu upisala i nekolicina mlađih igrača.

Orijent je odlično otvorio utakmicu. Nakon jednog slobodnog udarca, lopta je otišla u korner za goste. Nakon ubačaja iz kuta, vratar Posavec, ometan suncem, nije najbolje reagirao, lopta je pala na noge Tadejeviću koji je najbrže reagirao – 0:1.

Orijent je u 13. minuti vodio 2:0. Jednu brzu, okomitu loptu iz zadnje linije pokupio je Monjac, uspio se osloboditi za prostor za udarac i odlično pogodio drugi kut – 0:2.

Rijeka je polako počela pritiskati, ali inicijativa i nekoliko ubačaja pred gol gostiju nisu dali rezultata. Sve do 32. minute. Nakon ubačaja iz kuta, obrana Orijenta otklonila je na kratko opasnost. Fruk je natrčao i potegnuo isprve sa 16 metara, Rukavina je postavio nogu u kaznenom prostoru i skrenuo loptu – 1:2.

Rijeka je izjednačila u 43. minuti. Selahi je odlično dugom loptom izbacio Ivanovića koji se sjurio prema golu i poentirao – 2:2.

Bijeli su odlično otvorili drugi dio, u 51. minuti Ilinković je ubacio, a Burčul efektno poentirao – 3:2.

Gosti su prijetili i u 61. minuti, odličan udarac Kordića ispod grede izvukao je Posavec. I onda je Orijent izjednačio. Jedan oštar ubačaj pred gol Rijeke, Posavec nije dobro reagirao, a Medojević je bio spreman – 3:3.

Rijeka je povela nakon kornera. Dujmović je pucao glavom, obrana Orijenta kratko odbila loptu, a Hodža poentirao iz blizine – 4:3. Butić se u sjajnoj situaciji našao i u 82. minuti, ali ponovo je iz dvoboja kao pobjednik izašao vratar Curać. U svoje ruke tada je loptu uzeo Banda i iz kornera direktno pogodio mrežu Orijenta.

Objava Rijeka u golijadi pobijedila Orijent, ali se itekako namučila. Krimejčani su vodili 2:0 pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (202)NK Rijeka (161)Sport (9612)