Lončarići izborili polufinale: Imamo još dosta za pokazati

narod - prije 6 sati - link

Braća Patrik i Antun Lončarić plasirali su se u subotu u polufinale dvojca na pariće na Olimpijskim igrama u Parizu, a nakon utrke su izrazili zadovoljstvo jer ne moraju u repesaž.

– Idemo direktno u polufinale, izbjegli smo ono čega smo se bojali, a to je odlazak u repasaž. Krenuli smo jako, nije to iznenađenje, ali problem je drugi dio. Tražili smo se neko vrijeme, ali brzo smo se našli i nastavili još jače, rekli su Lončarići u izjavi za HRT.

– Ne znam vide li to gledatelji, ali tribine kreću od prvog kilometra staze. Stalna dreka vas podigne na višu razinu. Vidjeli smo da su Talijani i Norvežani blizu, pa smo krenuli stiskati. Na kraju ipak nismo ispraznili tankove do kraja nego smo završili kao treći. Zadovoljni smo trećim mjestom, dali smo sve od sebe, odradili smo dobru utrku. Zadovoljni smo i mi i trener,, idući korak je polufinale, pa da vidimo što možemo tamo, dodali su.

Na pitanje kako im je bilo startati na Olimpijskim igrama, rekli su:

– Odlično. Pritisak je bio velik. Fokusirali smo se na sebe. Zvuči kao normalna utrka do kilometra, a onda kreće publika, nešto što mi nemamo priliku često vidjeti, ovako pune tribine da nas ili nekoga bodre. Taj huk nam daje motiv, bio je stvarno gušt i užitak, kažu i nastavljaju:

– Pripreme su nam dobro išle, a sad smo dobili potvrdu. Slijede dobar odmor, treninzi i polufinale u kojem ćemo pokazati sve moguće. Mislim da smo spremni za borbu. Osjećamo se jako lagano, imamo još dosta toga za pokazati. Idemo korak po korak. kako Igre idu, tako ćemo se samo dizati.

Polufinale dvojca na pariće na rasporedu je u utorak od 11:10 sati. Ranije danas se u četvrtfinale samca plasirao Damir Martin, a u nedjelju će kvalifikacije u dvojcu bez kormilara imati braća Martin i Valent Sinković.

Objava Lončarići izborili polufinale: Imamo još dosta za pokazati pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Možda ste propustili (29)Olimpijske igre u Parizu (55)Sport (9611)