Brojne kritike na otvorenje OI u Parizu: Forsirani ‘woke’ i parodija na posljednju večeru

narod - prije 10 sati - link

wokewoke

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu. Otvorenje je zabilježio i trenutak koji prikazuje guranje “woke-a”, ali i parodija na posljednju večeru. Taj je trenutak uvrijedio brojne vjernike. O tome su se oglasili i brojni korisnici društvenih mreža – s kritikama.

“Ma ideja je top, ali ovaj forsirani woke trenutak ubija”, piše jedan.

“Otvaranje Olimpijskih igara pravi je cirkus i nema nikakve veze sa sportom, pa čak ni s Francuskom. Ovo se pretvorilo u Eurosong. Promoviranje ideološkog ludila”, piše drugi.

Neki su otvorenje usporedili s RuPaul’s Drag Race, američkom natjecateljskom reality emisijom koja prati RuPaulovu potragu za “sljedećom američkom drag superzvijezdom”. Svaka sezona emisije se sastoji od desetak „drag kraljica” (eng. Drag Queens) koje se iz epizode u epizodu natječu u raznim izazovima.

“Olimpijske igre su se zapravo pretvorile u jedan dugi drag show.

Olimpijske igre su postale potpuno “woke”.”

“Ovo će biti Olimpijske igre nove “woke” Francuske.
Cijeli svijet će svjedočiti kako je Macron uništio ovu nekad moćnu naciju”, piše jedan od korisnika.

Kritike na parodiju posljednje večere

Kršćani, uključujući Elona Muska, oštro su osudili ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu zbog očite parodije na posljednju večeru.

Musk je ustvrdio kako je izvedba bila ‘iznimno nepoštovanje prema kršćanima’, piše Daily Mail.

> Istraživanje u Finskoj potvrdilo: Woke stavovi povezani s anksioznošću i depresijom

Ovo je kometirao i svećenik Stjepan Ivan Horvat.

“E moj narode…
Moderno društvo bori se protiv ismijavanja drugih, drugačijih, različitih. Pa tako cijeli svijet skače ako se ismijava nečije opredjeljenje, neka manjina, neki narod… i dobro je da je tako. Ali ismijavanje Isusa i posljednje večere na otvaranju Olimpijskih igara je umjetnost i spektakl te svi oni koji inače vrište, sada šute? Ma dobro taj Isus je svejedno Pobjednik te će prije ili kasnije svi to shvatiti. Za kraj ću se poslužiti njegovim riječima: “Oče oprosti im jer ne znaju što čine…”.”, napisao je.

Objava Brojne kritike na otvorenje OI u Parizu: Forsirani ‘woke’ i parodija na posljednju večeru pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (91)Olimpijske igre u Parizu (55)Sport (9622)