U vološćanskom mandraću održana već 21. smotra vrsnih klapa. Pogledajte kako je bilo!

riportal - prije 10 sati - link

Već 21. smotra „Klape va Mandraće“ ispunila srce i dušu brojne publike

Opatija slavi Dan grada brojnim manifestacijama, a 21. izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće” sjajno se uklopilo u tu proslavu.

Da slavlje bude još veće, jučer je Volosko slavilo svoju zaštitnicu sv. Anu što je naglasio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je pozdravio brojnu publiku koja je zauzela svaki pedalj vološćanskog mandraća.

Na samom početku večeri gradonačelnik je svima zaželio ugodnu večer, a ona je to doista i bila.

„Klape va Mandraće“ su ove godine međunarodni karakter, a na prekrasnoj lokaciji po kojoj smotra i nosi ime, zapjevalo je čak 11 izvrsnih klapa. Posebna odlika ove smotre je izvorno klapsko a capella pjevanje, dakle, koje manifestacija baštini od samog početka.

Odlično raspoloženoj publici predstavili su se: Vokalisti Salone Solin, Klapa Teranke Pula, Klapa Skalin Matulji, Ženska klapa Vejanke, Klapa Sveti Jakov Jadranovo, Ženska klapa Hreljin, Klapa Bunari Vodice, Klapa Boškarin Hum, Klapa Škrljevo, Klapa Mali grad Kamnik Slovenija te po prvi put na smotri, kao posebna atrakcija, sjajna Dječja klapa Feral Zadar.

Koliko je publika bila zadovoljna nastupima klapa govori doista jedinstven podatak – svih 11 klapa publika je pozvala na bis, a klape su sa zadovoljstvom zapjevale „još koju“.

Bila je to sjajna raspjevana večer koja je potrajala više od dva sata, a klapska pjesma čula se i na zajedničkom druženju na prigodnom domjenku gdje su klape zapjevale sve zajedno i još jednom pokazale svu radost druženja zaljubljenika u ovaj način pjevanja. Vidimo se dogodine – ponavljali su zadovoljni sudionici 21. „Klapa va Mandraće“.

Podsjetimo, organizator susreta je Udruga MKM iz Opatije, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija, Sun Adria d.o.o, MO Volosko, Županijska lučka uprava Opatija, Opatija 21, Komunalac, kao i brojni vološćanski ugostitelji.

The post U vološćanskom mandraću održana već 21. smotra vrsnih klapa. Pogledajte kako je bilo! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Klape va Mandraće (4)koncert (130)pjesma (21)RIJEKA I PGŽ (955)Volosko (4)