Partneri rodnih studija izvan visokoškolskog sustava: LGBT udruge, Tomaševićev institut, Novosti…

narod - prije 5 sati - link

RodnihRodnih

Koliko su rodni studiji vezani uz ideologiju i ekstremnu ljevicu svjedoči elaborat o samom studijskom programu. Profesori i ideolozi rodnih studija aktivni su i na civilnoj sceni. Nerijetko istupaju u javnost iz pozicije ljevice. Koliko su vezani uz tu političku opciju svjedoči poglavlje elaborata pod brojem 2.11. na osmoj stranici. Tamo su kao vanjske partnere ideolozi rodnih studija naveli zanimljive subjekte: Zagreb Pride, Institut za političku ekologiju, Pupovčeve „Novosti“ i mnoge druge.

> Evo kako je Senat Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno pustio Rodne studije dalje

Partneri rodnih studija: Srbi i zagovornici ljudskih prava

Obrazlažući zašto su rodni studiji važni i prijeko potrebni visokom obrazovanju, autori elaborata morali su navesti i vanjske suradnike. U poglavlju „Navesti moguće partnere izvan visokoškolskoga sustava“ navedeni su i više nego očekivani suradnici. Pod rednim brojem 1 navedeni su vladini uredi. Ured za ravnopravnost spolova i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina logičan su izbor. Pojam roda rodni ideolozi vežu uz feminizam, ljudskopravaštvo i „ugnjetavane“ skupine. U prvom redu to su pripadnici takozvane LGBT zajednice i Srbi. Pupovčevo glasilo Novosti Srbe je kao narod stavilo uz bok rodnoj ideologiji.

> Šarić: Tko će čuvati Srbe od molitve i antirodnih pokreta ako nećemo financirati Novosti?

I osobe s invaliditetom su partneri rodnih studija?

Na drugom mjestu su: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom. Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, veliki je saveznik rodnih studija i ekstremne ljevice u Hrvatskoj. Kao i Srbe, rodni ideolozi su na svoju stranu prisvojili i osobe s invaliditetom. Zašto je tome tako, trebalo bi upitati autore ovog elaborata. Teško je povjerovati da postoji homogena zajednica osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj koja svakodnevno promišlja o rodu.

> (Ne)sportska tema trans sportaša na domaćem terenu: Pravobraniteljica Ljubičić čeka mig izvana

LGBT i ekstremno lijeve feminističke udruge

Na trećem mjestu nailazimo na čitav niz dobro poznatih ekstremno lijevih udruga financiranih javnim novcem. Prva na popisu je feministička udruga Centar za ženske studije. Osnovale su je radikalne feministice i rodne ideologinje poput Rade Borić, Nadežde Čačinović, ujedno i profesorice na Filozofskom fakultetu, i Neve Tölle. Ono što je najzanimljivije jest to što je voditeljica rodnih studija prof. Ankica Čakardić upravo u ovoj udruzi 10 godina naučavala „ženske studije“. Sada se to zovu rodni studiji.

> Rektor Lakušić o Rodnim studijima: To su zapravo ženski studiji

Na drugom mjestu je udruga CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje). Riječ je o feminističkoj udruzi. Zatim slijedi Ženska soba. Potom Centar za mirovne studije, udruga iz koje su potekli članovi Možemo, Sandra Benčić i Gordan Bosanac. Nakon feminističkih udruga, dolazimo do LGBT udruga od koji je prva na popisu Zagreb Pride. Što ta udruga ima s visokim obrazovanjem, teško je reći. Isto se možemo pitati i za lezbijske udruge LORI i Kontra. Prva od njih već godinama ulazi u škole na kvarnerskom i istarskom području, te nameće djeci i roditeljima LGBT ideologiju.

> Lezbijska udruga LORI ulazi u škole i djecu podučava LGBTIQ temama

Važan partner rodnim studijima bit će i udruga Trans Aid, odnosno KolekTIRV. Riječ je o udruzi koja promiče „transrodnost“. Aktivisti iz te udruge javnosti su poznati kao Diana Avdić i Espi Tomičić. Diana Avdić je muškarac koji se pretvara da je žena. Zvao se Filip. Tomičić je žena koja se pretvara da je muškarac. Jedna od osnivačica udruge je i akterica zambijske afere Noah Kraljević, žena koja se pretvara da je muškarac. Prije takozvane tranzicije bila je Dalija Pintarić. KolekTIRV je već ušla u institucije sa svojom štetnom ideologijom i potpuno suludom tezom da se spol može promijeniti.

> Jutarnji list i KolekTIRV propagiraju rodnu tranziciju kao prevenciju samoubojstva

Tomaševićev institut i ‘Novosti’

Navedene su i udruge: Kurziv, K-Zona, Kulturtreger, BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Institut za političku ekologiju i „feministički kolektiv“ fAKTIV. Spomenuti institut nije znanstvena institucija, već je riječ o civilnoj udruzi. Na njezinom čelu bio je Tomislav Tomašević iz Možemo, a u njoj i danas djeluju članovi te stranke. Udruga se bavi političkim aktivizmom, klimatskim promjenama, marksizmom i ekologijom.

> 14 činjenica o Tomaševićevoj udruzi Institut za političku ekologiju koju je Hasanbegović spomenuo

Mediji i izdavačke kuće koje će pratiti i surađivati s rodnim studijima su: Jesensky & Turk, MaMa (Multimedijalni institut), Durieux, Fraktura i Novosti. Pupovčev medij ne treba posebno predstavljati. Novosti su već u više navrata stale iza rodnih studija i razgovarali s „rodnim stručnjacima“ o ovoj temi, a i progovarali su o takozvanim antirodnim pokretima. MaMa voli obrađivati teme komunizma, socijalizma, marksizma i „queera“. Čitav niz ovih udruga, medija i organizacija govore nam kako su rodni studiji ništa drugo nego ideologija.

> Za prof. Branku Galić rodni studiji su znanost, a svi koji su protiv su retrogradni, fanatični i zadrti

Objava Partneri rodnih studija izvan visokoškolskog sustava: LGBT udruge, Tomaševićev institut, Novosti… pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

filozofski fakultet (4)Hrvatska (3336)Izdvojen članak (76)lgbt (12)Novosti (1306)rodna ideologija (15)rodni studiji (29)Sveučilište u zagrebu (7)