Poziv za predlaganje izložbenih programa u Kortilu

novilist - prije 5 sati - link

Galerija Kortil – Hrvatski kulturni dom na Sušaku poziva autore/ice i autorske timove (umjetnike/ce, kritičare/ke, kustose/ice) na predlaganje izložbenih programa u galeriji Kortil u 2025. godini. Poziv je otvoren do 9. rujna 2024. godine (do kraja dana).

Za predlaganje programa potrebno je ispuniti prijavnicu i poslati priloge na adresu elektroničke pošte galerijakortil@hkd-rijeka.hr. Prijavnica se ispunjava u wordu, no posljednja stranica prijavnice s vlastoručnim potpisom (i eventualno pečatom ukoliko se radi o pravnoj osobi/organizaciji) predlagatelja treba biti skenirana.

Vizualni materijal obvezan je prilog prijave, a nepotpune prijavnice neće se uzeti u razmatranje.

Pristigle prijedloge procijenit će i odabrati stručno Programsko vijeće Galerije Kortil u sastavu: Vana Gović Marković, Vanja Žanko i Ivana Lučić. Za izlaganje u 2025. godini odabrat će se do deset izložbenih programa koji će biti uvršteni u godišnji program galerije.

Rezultati poziva bit će objavljeni na web-stranicama Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku/ Galerije Kortil te na Facebook stranici Galerije Kortil.

– Galerija Kortil se kroz svoju misiju definirala kao galerija koja osjeća i prepoznaje suvremenu umjetnost kao sredstvo dinamične i otvorene komunikacije između umjetničkog rada, umjetnika, riječke publike i suvremenog okruženja, a razvija se kao forum koji gradi i produbljuje te odnose.

Na tragu dosadašnjih aktivnosti i iskustava, Galerija Kortil nastavlja izlagati umjetnost 20. i 21. stoljeća jer svoju svrhu prepoznaje u predstavljanju suvremene produkcije u području vizualnih umjetnosti kroz samostalne, grupne ili tematski osmišljene izložbene programe, pri čemu se ne ograničava na određene stilove i estetike.

Izložbeni program otvoren je za suvremene domaće i strane umjetnike/ce, primijenjenu umjetnost, za izlaganje autorskih osobnosti koje su obilježile umjetnost 20. stoljeća, no istovremeno i za mlade autore koji tek stupaju na likovnu scenu, navode iz Kortila.

 

Objava Poziv za predlaganje izložbenih programa u Kortilu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Izložbe (49)Kultura (828)