Tada dvadesetjednogodišnji Blažić ubio je 4. svibnja prošle godine hicima iz automatskog oružja i pištolja devet, a ranio 14 osoba u dva sela beogradske općine Mladenovac. Uhićen je dan kasnije i od tada je u pritvoru.

Blažić je, kako su naveli njegovi odvjetnici, danas na pripremnom ročištu rekao kako “ne zna šta ga je obuzelo da počini takav zločin”.

Njegov otac, R. B., koji je također optužen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih supstancija, negirao je krivnju.

Odvjetnik Stefan Stefanović, koji zastupa obitelji ubijenih i ranjenih, naveo je da će se suđenje, prema neslužbenim informacijama, nastaviti u Palači pravde 21. kolovoza.

Problem bi, prema ocjeni odvjetnika, mogao biti što u Palači pravde okrivljeni nisu odvojeni zaštitnom neprobojnom barijerom, kakva postoji u Posebnom sudu za ratne zločine i organizirani kriminal.

“Okrivljeni su se preliminarno izjasnili i Blažić je skoro u potpunosti priznao krivnju. Otac se izjasnio da nije kriv. Blažić je rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći”, rekao je Stefanović.

Obitelji žrtava okupile su se prije današnjeg ročišta ispred zatvora,  odjevene u crne majice s likovima stradalih članova porodice i, stojeći u tišini, čekali da ih puste u sudnicu.

Međutim, to je bilo dopušteno samo onima koji su dobili poziv, dok su ostali članovi oštećenih obitelji ostali čekati ishod ročišta ispred zgrade zatvora, što je izazvalo negodovanje jer svima nije omogućeno da nazoče ročištu.