Olimpijske igre: Hrvatski vaterpolist otkrio kako izgledaju kartonski kreveti

narod - prije 5 sati - link

Danas je na rasporedu svečano otvaranje Olimpijskih igara, a kakvi su dojmovi naših predstavnika i kako teku posljednje pripreme javili su s HRT-a.

U Gradu Svjetlosti put do najsjajnijih odličja traže i 73 hrvatska predstavnika. Velik dio njih već je stigao i smjestio se u olimpijsko selo, koje se nalazi u sjevernim predgrađima Pariza. Proteže se na 52 hektara, a sastoji se od oko tri tisuće apartmana i više od 14 tisuća kreveta.

– Imamo ovaj put cijelu zgradu za sebe, priključio nam se Jemen, samo u dvije sobe, ali je bolji osjećaj nego u Tokiju. Ne provodiš ovdje puno vremena, jer se mnogo izgubi na transport i treninge. Ono što radim je hodam do kantine da jedemo, odemo do rijeke, ili se gore na terasi u hrvatskoj kući svaki dan družimo, kartamo belu ili tko što voli, rekao je Tin Srbić.

Video pogledajte OVDJE.

– Sad se napunilo selo, mi smo došli kad je bilo poluprazno. Ima puno događanja sa svim sportašima svijeta. Ovo selo mi je mrvicu lošije nego ostala, teško mi je objasniti zašto. Malo je preveliko, htjeli su da bude kolosalno, ali meni je osobno preveliko, dodaje Martin Sinković.

Vaterpolist Luka Bukić pokazao je kako izgleda krevet od kartona.

– Više-manje je stabilno, nije bilo problema, ali su korisni. Selo je slično kao u Tokiju, soba je ok, kreveti kartonski, nije bio problem spavati, nadam se da će tako i ostati. Jedini problem je možda što se tiče hrane, dugo se čeka, uglavnom nestane ono što bude dobro. Mislim da su uvjeti ok, kako nama, tako i ostalima, tako da se ne treba previše žaliti, kazao je Bukić.

– Što se tiče restorana, velike su gužve. Ne znaš u koji red da staneš, ne znaš što će te dočekati, vrlo često te dočeka ništa, dodaje Andrej Gaćina.

– Osjeti se sportski duh, prekrasno mi je vidjeti toliku količinu sportaša na jednom mjestu i drago mi je da sam dio toga, kaže gimnastičar Aurel Benović.

Objava Olimpijske igre: Hrvatski vaterpolist otkrio kako izgledaju kartonski kreveti pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Možda ste propustili (25)olimpijske igre pariz (17)Sport (9562)