Početkom kolovoza nova regulacija prometa u centru Rijeke: Zatvara se Jadranski trg! U rujnu slijedi zatvaranjeTrpimirove

riportal - prije 1 dan - link

Zbog radova na izgradnji kišnog preljeva na Jadranskom trgu, u sklopu rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Adamićeve ulice, početkom kolovoza uvodi se nova privremena regulaciji prometa

Radovi na ključnim gradskim prometnicama, u sklopu projekta rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Adamićeve ulice, u punom su jeku, a njihov napredak zahtijeva nove izmjene u privremenoj regulaciji prometa.

Tako će, zbog radova na izgradnji kišnog preljeva na Jadranskom trgu, početkom kolovoza dio ulice Jadranski trg biti zatvoren za sav promet čime će Ulica E. Barčića postati jednosmjerna od Ciottine ulice do južnog izlaza parkirališta Beretich. Alternativni prometni pravac za područje Dolca bit će osiguran ulicom Pomerio odnosno ulicama Ciottina, Slaviše Vajnera Čiče te Frana Supila.

U rujnu i treća faza privremene prometne regulacije

U rujnu, uvest će se i treća faza privremene prometne regulacije, odnosno preusmjeravanje prometa iz Trpimirove ulice na Ulicu Riva radi izvođenja radova u Trpimirovoj i Zadarskoj ulici. 

Time Ulica Riva postaje dvosmjerna u cijeloj svojoj dužini odnosno promet u smjeru zapada više se neće preusmjeravati u Trpimirovu ulicu već će se direktno iz Ulice Riva, preko Žabice, nastavljati u Krešimirovu ulicu.

Radovi na postavljanju sanitarnog kolektora i vodovoda u Krešimirovoj ulici, na dionici od restorana „Indeks“ do željezničke pruge su završeni te je asfaltiran dio nogostupa. Trenutno se izvode radovi na izradi kućnih priključaka i uređenju kolnika.

Na dionici od željezničke pruge do Kapucinske crkve u tijeku su radovi na iskopu i polaganju vodovodnog ogranka te sekundarnog sanitarnog kolektora. Po završetku tih radova, uvest će se i spomenuta treća faza privremene prometne regulacije, odnosno preusmjeravanje prometa iz Trpimirove ulice na Ulicu Riva.

Hencekeova ulica isključivo za potrebe izvođenja radova

Također, od prošloga tjedna Hencekeova ulica dostupna je isključivo za potrebe izvođenja radova. Uz radove na polaganju sanitarnog kolektora te zamjeni vodovoda, radovi u Henckeovoj ulici uključuju i zamjenu plinovoda investitora Energo d.o.o., te obnovu kolničkog zastora u punoj širini ceste investitora Hrvatskih cesta.

Na cijeloj dužini zahvata, od Krešimirove i Adamićeve ulice do Mrtvog kanala, od ukupno 1050 metara transportnog sanitarnog kolektora mikrotuneliranjem je izveden 721 metar, odnosno 69% trase. Također, izvedeno je 55% transportnog vodovoda, 71% sekundarnih sanitarnih kolektora te 91% oborinskog kolektora.
Iskopano je svih 11 građevinskih jama, uključujući i zadnju na Mrtvom kanalu, gdje će zbog smještaja mehanizacije izvođača radova biti potrebno privremeno zatvoriti dio ulice Matije Gubca, i to od k. br. 1 do k. br. 17.

Foto: Riprotal/ Hrvoje Skočić

Po završetku radova na infrastrukturi, slijedi ugradnja slivnika u okviru investicije Grada Rijeke te rekonstrukcija kolničke konstrukcije i nogostupa, koju će provoditi u okviru investicije Hrvatskih cesta.

Radovi u Adamićevoj ulici dio su europskog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području Urbane aglomeracije Rijeka vrijednog više od 327 milijuna eura, koji se većinskim dijelom sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Izgradnjom nove vodno-komunalne infrastrukture osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje otpadnih voda, optimizacija i poboljšanje funkcioniranja postojećeg sustava javne odvodnje te povećanje kvalitete vodoopskrbe.

KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju te moli za dodatnu pažnju u prometu u zoni radova.

The post Početkom kolovoza nova regulacija prometa u centru Rijeke: Zatvara se Jadranski trg! U rujnu slijedi zatvaranjeTrpimirove appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

grad rijeka (94)RADOVI (63)rijeka grad (88)RIJEKA I PGŽ (956)