David Sopta o kvaru na Oliveru: ‘Veza s Velom Lukom će biti sigurno, prolazimo sve potrebne procedure’

novilist - prije 5 sati - link

Nakon što se Jadrolinijin trajekt Oliver pokvario održavajući liniju na putu do Vele Luke, te je plutao korčulanskim kanaloma, o uzrocima kvara izjavu je dao predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

“Jučerašnji tehnički problem broda Oliver uzrokovan je kvarom izmjenjivača topline kompresora zraka zbog čega je dolazilo do pregrijavanja glavnih motora. Čim je ustanovljen uzrok, sustav je prebačen na drugi kompresor te je nakon ozračivanja sistema brod nastavio s plovidbom.

Žao nam je radi neugodnosti prouzročenih našim putnicima ali i što se tema nestručno i nekompetentno komentira u medijskom prostoru, naročito u kontekstu generatora u nuždi s čime tematika ovog problema nema veze.

Trenutno prolazimo sve potrebne procedure s brodom Oliver,  te ćemo više informacija znati kroz jutro. Veza s Velom Lukom će biti sigurno, kako je i komunicirano u 17.30 i 18 sati iz Splita. Prijevoz glazbenika s predviđenom svirkom održat će se na putovanju u 18 sati,” poručio je Sopta i dodao:

“Sustav je stabilan, a razdoblje sezone je oduvijek bio najveći izazov s preko 600 polazaka brodova dnevno i 57 brodova ukupno. Problemi se u pravilu rješavaju promptno, a što je jučer dokazala posada broda Oliver koja je svojim naporima detektirala problem i dovezla brod do luke.

Rezultati poslovanja su odlični i trenutno se Jadrolinija nalazi u snažnom investicijskom ciklusa imajući na umu financijsku stabilnost Društva.

Novim investicijama u flotu omogućeno je uključivanje brodova većih kapaciteta na ključnim linijama te su s time znatno smanjene gužve u sezoni. Ukupni promet Jadrolinije raste gotovo 4 % u odnosu za nas rekordu 2023. godinu.

U suradnji sa sindikalnim partnerima potpisali smo nakon 20 godina Nacionalni kolektivni ugovor za pomorce, a pred potpisom smo i Kolektivnog ugovora za kopno,” zaključuje se na kraju.

Objava David Sopta o kvaru na Oliveru: ‘Veza s Velom Lukom će biti sigurno, prolazimo sve potrebne procedure’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo (314)Hrvatska (3330)Jadrolinija (39)kvar (28)Novosti (1306)Oliver (16)trajekt (36)