Polugoli turisti opet u središtima jadranskih gradova. Je li to primjereno? Nekima stižu i kazne! Evo što o tome misle građani i turisti

riportal - prije 7 sati - link

Nije poznato je li kaznu i platila, ali sigurno je da je zaobišla table s upozorenjima. Crno na bijelo na svim frekventnim lokacijama. Međutim, problem turista koji neprikladno šetaju gradom prisutan je na cijeloj obali

Australska influencerica navodno je dobila visoku kaznu u Dubrovniku jer je gradom šetala u kupaćem kostimu. O svemu je snimila video u kojem upozorava one koji u Hrvatsku dolaze na odmor, a koji je u kratkom roku postao viralan. Naglasila je kako je skupo šetati u kupaćem kostimu, piše RTL-ov Danas.hr.

“Ako ne želite dobiti kaznu od 700 eura, nemojte nositi gornji dio bikinija kad napuštate plažu bez nečega preko njega, uhvatit će vas. Ne žele da to turisti rade”, rekla je i dodala kako ne bi to preporučila.

Nije poznato je li kaznu i platila, ali sigurno je da je zaobišla table s upozorenjima. Crno na bijelo na svim frekventnim lokacijama. Međutim, problem turista koji neprikladno šetaju gradom prisutan je na cijeloj obali. I dok neki smatraju da je šetnja gradom bez majice jednaka dojenju u javnosti, dok za kazne kažu:

“Moram poštovati pravila koja su donijeli, ali mislim da je to glupo”, kaže. Glupo ili ne, ako se oglušite na upozorenja – platit ćete kaznu! U Puli najviše do 123 eura.

Andrea Peruško, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu kaže kako prvo kreću s upozorenjem i smatra da su po tom pitanju korektni. Međutim, naglasila je da je zabranjeno razodjeven šetati gradom. Češće se šeću nego što im se pišu kazne, a razgolićeni se pojavljuju i u restoranima.

“Nažalost imamo takvih slučajeva da bi neki htjeli sjesti maltene goli. To je jako, jako ružno za vidjet”, kaže ugostitelj Ivan Udović i dodaje da je nepristojno te da bi trebali biti stroži i kažnjavati ljude. Maknuti ih iz centra grada, a ne samo iz ugostiteljskih objekata.

Neki u razgolićenosti ne vide ništa sporno, drugi bez propitivanja poštuju pravila ponašanja. Talijani Emanuel i Stefano slažu se da je kupaći kostim za more, a ne za šetnju povijesnim gradom, i zbog izgleda i zbog poštovanja.

Jess iz Njemačke smatra da je OK šetati u kostimu jer je toplo i more je blizu. Njegove sunarodnjakinje Paula i Emily smatraju da je kupaći samo za plažu.

Video influencerice pregledan je više od 300 tisuća puta. Valjda se nešto i naučilo, piše Danas.hr.

The post Polugoli turisti opet u središtima jadranskih gradova. Je li to primjereno? Nekima stižu i kazne! Evo što o tome misle građani i turisti appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Grad (176)Hrvatska i svijet (501)kazne (20)šetnja (13)turisti (92)