Mektić i Pavić u obranu olimpijskog zlata kreću protiv njemačkog para

novilist - prije 4 sata - link

PARIZ – Olimpijski pobjednici iz povijesnog hrvatskog finala u Tokiju, Nikola Mektić i Mate Pavić, u obranu zlata na terenima Roland Garrosa krenut će protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jana Lennarda Struffa. Mektić i Pavić zaigrat će prvi put zajedno poslije Wimbledona prošle godine, kada su zaključili vrlo uspješnu suradnju. Osmi nositelji turnira bi u slučaju pobjede u 2. kolu išli na bolje iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala.

Španjolci Carlos Alcaraz i Rafael Nadal su u drugom dijelu ždrijeba, a prvi suparnici su im Argentinci Maximo Gonzalez i Andres Molteni. U singlu se Novak Đoković i Rafael Nadal mogu sastati već u drugom kolu…

Petra Martić imat će olimpijsku premijeru protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, dok se Donna Vekić sastaje s Talijankom Lucijom Bronzetti, 67. s WTA ljestvice. U miksu Donna Vekić i Mate Pavić igraju protiv Kineza Qingwen Zhenga i Zizhena Zhanga.

Andy Murray, dvostruki olimpijski pobjednik, odustao je od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji. Škot zaključuje karijeru u Parizu nastupom u paru s Danom Evansom.

Objava Mektić i Pavić u obranu olimpijskog zlata kreću protiv njemačkog para pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Olimpijske igre 2024. (109)Ostali sportovi (488)