HAVARIJA NA MORU Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikati: ‘Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji’

riportal - prije 2 dana - link

I struka i sindikati upozoravali su da Jadrolinija nije trebala kupovati stari brod jer nema emergency generator. I u slučaju da mu otkažu motori: nema rezerve. 12 milijuna eura bez PDV-a koštao je brod koji je kupljen u Grčkoj, 2,7 milijuna eura koštao je remont broda koji je prvi put zaplovio prije 2 mjeseca. I evo ga, već se pokvario

To su ti dani kada svi pričamo o Oliveru Dragojeviću, kada slavimo jednog od najboljih pjevača koje smo imali. Dani kada se svi sjate na Korčulu, a ove godine tamo prikladno putuju trajektom koji se zove Oliver. I eto ga, dan prije tradicionalnog koncerta Oliveru Dragojeviću u čast: trajekt Oliver se pokvario, točno onako kako su stručnjaci i sindikalisti predviđali da će se dogoditi, jer je, kažu, Jadrolinija kupila tehnički neispravan brod, komentar je Mojmire Pstoričić u RTL Direktu.

Devet i pol sati trajala je agonija putnika koji su jutros u 10.30 krenuli iz Splita za Vela Luku. Nekoliko sati Oliver je plutao u korčulanskom kanalu nakon što je čak dva puta došlo do tehničkog kvara. Navodno su imali problema s hlađenjem motora, pa je tako 340 putnika bez klime čekalo dolazak tegljača. I premda se sa snimci s broda čini da su se putnici dobro zabavljali pjesmom: i na kraju su stigli na odredište, problem je i dalje tu.

Jer, i struka i sindikati upozoravali su da Jadrolinija nije trebala kupovati stari brod jer nema emergency generator. I u slučaju da mu otkažu motori: nema rezerve. 12 milijuna eura bez PDV-a koštao je brod koji je kupljen u Grčkoj, 2,7 milijuna eura koštao je remont broda koji je prvi put zaplovio prije 2 mjeseca. I evo ga, već se pokvario, i to po mirnom vremenu, dan prije tradicionalnog koncerta u čast Oliveru Dragojeviću.

Predsjednik strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije Ivan Srzentić javio se večeras za RTL Direkt. Kaže da se tehnički neispravan brod nije ni trebao zvati po legendarnom Oliveru Dragojeviću.

“Ne radi se ni o kakvom iznenađenju s obzirom na to da smo kao Strukovni sindikat pomoraca Jadroliniju upozoravali da se radi o brodu suspektne kupnje. Brod je star gotovo 30 godina, nema emergency generator što je po meni jedna od ključnijih stvari na brodu. Kad brod ostane bez oba motora, a nema emergency generator – brod se pretvara u skelu i praktički pluta. Koliko je opasno, sva sreća da imamo sposobne pomorce Jadrolinije koje treba istaknuti, vjerojatno držali stvar pod kontrolom”, poručio je Srzentić, predsjednik Strukovnog sindikata pomoraca, piše Danas.hr.

The post HAVARIJA NA MORU Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikati: ‘Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (500)kvar (28)Oliver (16)trajekt (35)