Rijeka u srpnju bilježi porast broja gostiju od 4 posto. Za kolovoz još bolje najave!

riportal - prije 6 sati - link

Ljetne temperature i miris mora. Grad koji teče, sve je češća destinacija turistima iz cijelog svijeta. Više u video prilogu!

“To su Njemačka, Austrija, Italija. Imamo čak i veliki porast gostiju iz Amerike. Do sredine sedmog mjeseca bilježimo porast. Tako i sedmi mjesec gdje imamo porast u dolascima i noćenjima od 4%”, rekla je Antonija Kardum, stručna suradnica za marketing Turističke zajednice grada Rijeke.

Dodatan porast očekuje se do kraja godine s posebnim naglaskom na početak kolovoza, kada u riječku luku uplovljava novi kruzer.

Jedna od znamenitosti je i Riječki tunel koji od ove godine ima novi sjaj. Uz crnu, crvenu i bijelu boju, motivi kulturno – povijesne i industrijske baštine sada krase ulaz u podzemni svijet.

“Obnovili smo ga s brojnim događanjima tijekom srpnja i kolovoza. Do 5. kolovoza tunel krasi izložba Marina Krstulovića, Ribe u tunelu.”, dodaje Antonija Kardum

Riječ je o djelima nastalim od palminih grana. Od oku odmah upečatljivih riba, do onih koje se skrivaju u morskim dubinama.

Šarena morska scena privukla je tako znatiželjne turiste koji su osvježenje pronašli među podzemnim zidinama.

“Tek smo došli ovdje, ali je osvježavajuće. Lijepo je ovdje, prekrasno2, rekla je Greta iz Italije.

“Mislim da je ovdje zrak puno bolji, klimatiziran. Poput prirodne hladnoće. Osjećam da je bolji”, kaže Martin iz Češke za Kanal Ri.

Više u video prilogu!

The post Rijeka u srpnju bilježi porast broja gostiju od 4 posto. Za kolovoz još bolje najave! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

RIJEKA I PGŽ (968)srpanj (6)turisti (88)turizam (222)