Pijani vozač izazvao sudar u Zvonimirovoj pa se dao u bijeg; platit će masnu kaznu

novilist - prije 6 sati - link

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama te odgovornijeg poštivanja prometnih pravila i propisa radi smanjenja neželjenih posljedica.

Tako su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka prekršajno prijavili 37-godišnjeg državljana Ukrajine, zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, 37-godišnjak je u večernjim satima 23. srpnja upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, krećući se Zvonimirovom ulicom u smjeru Mlake. Uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika (radovi na cesti), udario je u osobno vozilo ispred sebe te potom napustio mjesto događaja. Unatoč tome, iste večeri u Zvonimirovoj ulici, ali kao pješaka, pronašli su ga policijski službenici I. policijske postaje Rijeka te je priveden na daljnje kriminalističko istraživanje. Unatoč tome što je policiji prethodno odbio reći gdje je parkirao, osobno vozilo kojim je upravljao pronađeno je na području Belvedera. Također, iako vidno pod utjecajem alkohola odbio je i provjeru alkoholiziranosti.

Tijekom jučerašnjeg dana 37-godišnjak je uz optužni prijedlog, kojim se predlaže da mu se izrekne ukupna novčana kazna u iznosu od 3.820 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja na području RH na vrijeme od devet mjeseci, doveden na nadležni općinski sud radi daljnjeg prekršajnog postupka.

Izdvajamo i prekršaj zabilježen na u noći, 24. srpnja na širem području Malog Lošinja, gdje su policijski službenici zaustavili 46-godišnjeg vozača osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako vozilom upravlja iako mu je rješenjem koje je postalo izvršno ukinuta vozačka dozvola, a nije stekao pravo na ponovno samostalno upravljanje vozilom.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.320 eura. 

Policija ponovo apelira na vozače i ostale sudionike u prometu na dosljedno pridržavanje pravila i propisa u cilju veće ukupne sigurnosti prometa na cestama.

Objava Pijani vozač izazvao sudar u Zvonimirovoj pa se dao u bijeg; platit će masnu kaznu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2260)Mali Lošinj (24)prometna nesreća (475)rijeka (1254)