Policija pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala; Neki su vozili su bez kacige, neregistriranim vozilima, bez dozvole…

riportal - prije 2 dana - link

Kontrolirana su 122 vozača, a zabilježeno je 38 prekršaja, izvijestila je policija.

Jučer, 24. srpnja između 16 i 18 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala.

U dva sata policija je kontrolirala 122 vozača ove kategorije vozila, od kojih 66 vozača motocikla i 56 vozača mopeda. Ukupno je utvrđeno 38 prekršaja, od čega 25 kod vozača motocikla i 13 kod vozača mopeda.

Najveći je broj, 17 prekršaja vezanih uz odredbe o korištenju zaštitne kacige, odnosno njeno nekorištenje, nepropisno vezanje, nehomologirana kaciga i sl. Ovi prekršaji zabilježeni su kod šest motociklista i 11 mopedista.

Od ostalih prekršaja evidentirana su dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava (motociklisti), po jedan prekršaj neisticanja registracijske pločice (motocikl) i neregistriranog vozila (moped) te još 17 različitih prometnih prekršaja.

Za vrijeme trajanja akcije nije bilo stradavanja vozača mopeda i motocikla.

Vozači mopeda i motocikla jedna su od najugroženijih skupina sudionika u prometu te policija poduzima niz mjera u cilju njihove veće sigurnosti. Radi toga i ovom prilikom podsjećamo na savjeta za sigurnije sudjelovanje u prometu koji se mogu pronaći na poveznici: Sigurno na dva kotača.

The post Policija pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala; Neki su vozili su bez kacige, neregistriranim vozilima, bez dozvole… appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2267)kazne (20)motocikl (23)policija (759)