Lijepa priča iz Rijeke dirnula Hrvatsku! Tajni dobročinitelj svake godine donira riječkoj bolnici 50 tisuća eura

riportal - prije 10 sati - link

Svake godine ravnatelju zazvoni telefon. Isti glas postavlja isto pitanje. Što je potrebno i za koliko novca. Na taj način – svaki put iznova, svima u KBC-u govori hvala

Rijeka ima tajanstvenog dobročinitelja. Svake godine riječkom KBC-u daruje u prosjeku 50 tisuća eura i ne želi da se zna tko je on.

U toj klinici spašeni su životi članova njegove obitelji, a sada on spašava druge, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Svake godine ravnatelju zazvoni telefon. Isti glas postavlja isto pitanje. Što je potrebno i za koliko novca. Na taj način – svaki put iznova, svima u KBC-u govori hvala.

“Koliko medicina može ne samo učiniti u ozdravljenju, ali onda i kroz to zdravlje vratiti sreću, vratiti vjeru u život i zapravo vratiti jedan mir i spokoj u obitelji”, kaže Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Ovaj su put kupljeni monitori vitalnih funkcija, vrijedni više od 37 tisuća eura.

“Svi pacijenti koji su rizični se stavljaju na monitor, gdje se onda može pratiti tlak, puls, ali i sve druge vitalne parametre. U današnje vrijeme je bez takvih monitora nezamisliv rad u kardiologiji”, kaže Koraljka Benko, pročelnica Zavoda za kardiomiopatije KBC-a Rijeka.

Ministarstvo zdravstva dalo je još 232 tisuće eura. Kupljeni su dodatni monitori i sada je tu najbolja oprema.

“Jedinstvenu opremu koristimo sada na tri važna radilišta koja se bave intenzivnom medicinom. Iskustva su odlična, imamo 25 godina bolji model”, kaže David Gobić, pročelnik Zavoda za intenzivno kardiološko liječenje KBC-a Rijeka.

Koriste se nekoliko tjedana i spasili su živote mnogih, baš kao i oni koji su kupljeni novcem tajnovitog muškarca.

“Njemu svaka čast i ja se nadam da će biti sve više takvih ljudi, al da ne ostanu u sjeni, nego da im se možemo zahvalit”, kaže Anica Šahini, a Branko Kužet dodaje:

“Ja sam mu zahvalan i osobno ga pozdravljam, iako ga ne poznam, i takvih dobročinitelja bi trebalo puno više bit u Hrvata”.

U bolnicu šalje novogodišnje čestitke, a nikada u životu nije tražio bilo kakve povlastice. Znamo da je iz Opatije, ali nitko van njegovog kruga i KBC-a ne zna mu ime i prezime. Tako je to s pravim dobročiniteljima, piše Danas.hr.

The post Lijepa priča iz Rijeke dirnula Hrvatsku! Tajni dobročinitelj svake godine donira riječkoj bolnici 50 tisuća eura appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bolnica (60)euri (19)rijeka (1252)RIJEKA I PGŽ (968)