Pogledajte i poslušajte kako Timothee Chalamet pjeva Dylana u nadolazećoj glazbenoj biografiji

novilist - prije 17 sati - link

Tek što je izašla njegova hvaljena i komercijalno uspješna sportska drama „Ford v Ferrari“, James Mangold je najavio da će snimati biografiju o Bobu Dylanu. Pandemija je poremetila planove i Mangold se u međuvremenu uhvatio projekta petog nastavka Indiane Jonesa. Bolje da nije jer je film mlako prošao i kod kritike i kod publike, po prvi put u Mangoldovoj bogatoj redateljskoj karijeri. S druge strane možda je i bolje da je prošlo nešto godina do snimanja filma o Dylanu, jer je njegov izbor za glavnog glumca, jedan od prominentnijih mlade generacije, Timothee Chalamet imao vremena „dubinski“ se pripremiti za ulogu.

Sad kad se pojavio prvi službeni trailer filma pod nazivom “A Complete Unknown”, jasno je da je Chalamet idealan izbor, ne samo stasom, već i glasom. Naime, kroz njegovo trajanje slušamo mladu glumačku zvijezdu kako pjeva „A Hard Rain’s A-Gonna Fall“,  jedan od svojih ranih hitova koji ga je ustoličio kao novog mesiju protestne folk glazbe i legitimnog naslejdnika Woodiea Guthriea. Mora se reći da je Chalamet toliko uvjerljiv, skinuo je Dylana toliko dobro da se lako pomisli da je riječ o nekom neobjavljenoj alternativnoj studijskoj verziji.

Kao što se već zna, središnja tema filma su prijelomni trenuci Dylanove karijere, trenutak kad on na užas folk tradicionalista, sredinom 60-ih odluči okupiti bend oko sebe i počne svirati pjesme na električnoj gitari. Otpor njegovih mentora pa i publike u početku je bio velik, Dylanu su na koncertima redovito dovikivali uvrede tipa „izdajico“ i „Judo“, no ne bi Dylan bio i ostao jedan od najvećih da nije bio svojeglav i nastavio po svome, do statusa jednog od najvećih kantautora u rock povijesti.

Uz Chalameta u filmu igraju proslavljeni Edward Norton (u ulozi još jedne folk legende Petea Seegera), Elle Fanning, Monica Barbaro, Boyd Holbrook Dan Fogler, Norbert Leo Buzt i Scoot McNairy.

Kako je najavljeno, ova glazbena biografija stiže u kina širom svijeta u siječnju 2025.

Objava Pogledajte i poslušajte kako Timothee Chalamet pjeva Dylana u nadolazećoj glazbenoj biografiji pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Film (224)RIF (101)