Lokvarsko kupalište vratilo svoj stari sjaj: Podignuti standardi na lokaciji kod Starog motela

novilist - prije 22 sata - link

LOKVE  Postavljanjem novog kontejnera za prodaju pića i hrane te uređenjem terase ispred tog objekta poznato lokvarsko kupalište kod Starog motela nedvojbeno je podiglo standarde te lokacije koja je, bez imalo dvojbe, najbolje goransko kupalište, ravno po mnogočemu sličnim morskim lokacijama. Naravno, novi ugostiteljski objekt s radom je trebao početi i ranije, ali zbog objektivnih razloga to nije bilo moguće, govori nam Ivica Gržanić, direktor Komunalnog društva Lokvarka koje godinama vodi brigu o ovoj lokaciji i zahvaljujući kojem je nekada omiljeno lokvarsko kupalište ne samo vratilo stari sjaj, već postalo i najprivlačnije jezersko kupalište Gorskog kotara.

Turistički brodić »Ćaća«, pontonske plaže, beach bar s terasom… u Lokve se isplati doći na kupanje / Snimio M. KRMPOTIĆ

Isplativa ulaganja

– Svi znamo da bi bilo dobro da smo krenuli ranije, ali jednostavno nije bilo moguće. No, s obzirom na prognoze i najave novih toplinskih valova, siguran sam da je pred nama još veliki dio ljeta te da će se ova naša nova ulaganja itekako isplatiti, kao i da ćemo na turističkoj karti Gorskog kotara biti još značajniji. Piće i hrana su nam cijenama vrlo pristupačni (primjerice, ćevapi 8 eura, hamburger 7 eura, hot dog 5 eura, štrudla 5 eura, pivo 3 eura…), postavili smo na terasu i nove stolove, ispod objekta je zemljana plaža kao i nekoliko pontonskih plaža, nudimo i mogućnost iznajmljivanja čamaca, a ovisno o željama gostiju, plovi i naš turistički brodić »Ćaća«. Radimo svakog dana od 10 do 20 sati, a većina naših uposlenih mladih ljudi su, tradicionalno, lokvarski i delnički srednjoškolci i studenti koji radeći ovdje na koristan i lijep način provode ljeto, a najzaslužnija za njihovo okupljanje je Goranka Milosavljević – govori Gržanić koji podsjeća da su ovi poslovi samo rezultat višegodišnjeg truda i rada Komunalnog društva Lokvarka koje od 2015. godine sustavno ulaže, od brojnih asfaltiranja, uređenja parkirališta i plaže, postavljanja pontonskih plaža…

I Park-šuma Golubinjak jako dobro radi

 

Uz kupalište kraj Starog motela, ističe Gržanić, jako dobro radi i Park-šuma Golubinjak o kojoj također brigu vodi KD Lokvarka.

– Sve je više gostiju iz Zagreba i Rijeke, sve su češći i tim bildinzi jakih hrvatskih i inozemnih tvrtki, vikendom je veliki broj izletnika, dolaze i učeničke ekskurzije tijekom školske godine… Polako smo na rubu onoga što možemo primiti kad je riječ o broju posjetitelja na području Golubinjaka – rekao je Gržanić.

Povećan standard

Početkom rada obnovljenog beach bara zadovoljan je i načelnik Lokava Toni Štimac koji zahvaljuje Primorsko-goranskoj županiji koja je s 35.000 eura financirala nabavu novog ugostiteljskog kontejnera.

– Dodat ćemo i mi dio novca iz proračuna. Ovim poslom smo svakako povećali standard ugostiteljske ponude na ovoj lijepoj lokaciji, a nastojimo podići razinu ponude i sadržaja i na svemu drugom vezanom uz ljetni boravak na ovom kupalištu. Zadovoljni smo itekako i odazivom jer ovdje znaju vladati prave gužve, što je i logično jer ove visoke temperature ipak se puno lakše podnose uz jezero i ovu našu goransku svježinu. Općenito, mislim da će, s obzirom na sva ova klimatska kretanja, Gorski kotar, a pogotovo oni dijelovi ovog kraja gdje ima vodotoka, biti sve zanimljiviji sve većem broju posjetitelja pa vjerujem da ćemo u postocima broja dolazaka i noćenja bitno rasti tijekom narednih godina – rekao je lokvarski načelnik Toni Štimac.

Novouređeni beach bar Jezero / Snimio M. KRMPOTIĆ

Objava Lokvarsko kupalište vratilo svoj stari sjaj: Podignuti standardi na lokaciji kod Starog motela pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (185)