Iznenađenje na startu olimpijskog turnira: Kaos na utakmici Argentine i Maroka

narod - prije 1 dan - link

Dva dana prije službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu počeo je olimpijski nogometni turnir i već na samom startu donio je veliko iznenađenje uz nemile scene u Saint-Etienneu.

U susretu 1. kola B skupine Maroko je na Geoffroy-Guichard stadionu u Saint-Etienneu s 2-1 pobijedio Argentinu kojoj je u 16. minuti nadoknade poništen pogodak. Susret je bio prekinut na čak dva sata nakon invazije navijača.

Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2-0.

U 68. minuti je smanjio Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticova trenera Diega Simeonea. U nastavku susreta Gauči su jurili po izjednačenje i uspjeli su zabiti za 2-2 u 16. minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina.

Argentina je zabila iz napada u kojem je dva puta uzdrmala okvir gola, a marokanski vratar Munir dodao i jednu obranu. Prvo je Munir obranio Alvarezov udarac, lopta se odbila do Otamendija koji je pucao, ali pogodio prečku, u nastavku akcije glavom je pucao i Bruno Amione, ali je i on uzdrmao okvir gola, da bi Medina u 16. minuti nadoknade pospremio odbijanac u gol za 2-2.

Kaotične scene u Saint-Etienneu

Uslijedio je kaos na terenu, razočarani navijači Maroka zasuli su travnjak brojnim predmetima, a nekolicina je preskočila ogradu i utrčala na teren, ali su ih zaštitari zaustavili.

Igrači su poslani u svlačionicu, a na velikom ekranu na stadionu pisalo je “utakmica je završena, molimo gledatelje da idu do najbližeg izlaza”.

No, utakmici nije bio kraj, jer su potom suci u VAR sobi pregledavali izjednačujući pogodak Argentine te ga poništili zbog zaleđa. Uslijedilo je gotovo dvosatno vijećanje hoće li utakmica biti nastavljena. Nakon toga, igrači su nakon dva sata ponovno izašli na teren, odigrali još tri minute pred praznim tribinama, a Maroko sačuvao prednost od 2-1.

Nakon što je sudac Nyberg poslao igrače u svlačionicu, mediji su objavili vijest da su Gauči izvukli bod u šokantnoj završnici, no kasnije je otkriveno kako je Šveđanin zapravo prekinuo utakmicu.nakon dva sata ponovno izašli na teren, odigrali još tri minute pred praznim tribinama, a Maroko sačuvao prednost od 2-1.

Nakon što je sudac Nyberg poslao igrače u svlačionicu, mediji su objavili vijest da su Gauči izvukli bod u šokantnoj završnici, no kasnije je otkriveno kako je Šveđanin zapravo prekinuo utakmicu.

Bijesni komentari na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama mogu se naći brojni bijesni komentari.

“Sudac nije sudio kraj dok Argentinci nisu zabili za izjednačenje”, “Ovo je skandal!”, neki su od komentara.

“Argentina je zabila u 116. minuti. Ovo je najveći skandal u povijesti olimpijskog nogometa. Marokanci su uletjeli u teren, petarde su pucale i stvoren je kaos. Kakva sramota”, navodi se u drugom komentaru.

Objava Iznenađenje na startu olimpijskog turnira: Kaos na utakmici Argentine i Maroka pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Argentina (20)Maroko (5)Možda ste propustili (23)Olimpijske igre u Parizu (29)Sport (9536)