U Mrkoplju kreću u uređenje šetnice i biciklističke staze

novilist - prije 19 sati - link

Uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općina Mrkopalj kreće u zanimljiv projekt uređenje šetnice i biciklističko-pješačke staze duge 650 metara sa kamenim pločama i info tablama.

Riječ je o šetnici koja će se nalaziti na dijelu stare Karoline, točnije između Mrkoplja i Sungera, na putu do Kalvarije, govori načelnik Mrkoplja Josip Brozović.

Puna vrijednost projekta s PDV-om je 250. 000 eura, a mi smo na kandidaturi bili uspješni jer smo napravili tzv. SECAP, akcijski plan vezan uz energetiku i klimatske promjene.

Na temelju tog akcijskog plana napravili smo projekt po kojem će uz tu šetnicu biti drvored i biljke tipične za taj kraj. Tako smo vezali prošlost te čuvene ceste znane kao Karolina i prirodu uz nju.

Krajem ljeta ili početkom jeseni idemo u javnu nabavu, a realizaciju očekujemo negdje u proljeće 2025. godine. Budući da imamo spomenuti SECAP nadamo se kako će bit će još takvih natječaja pa ćemo se nastojati prijaviti.

Primjerice, postoji mogućnost da akumulaciju za zasnježenje uz sanjkalište Čelimbaša uključimo u kandidaturu za neke od EU projekata – najavio je načelnik Brozović.

Objava U Mrkoplju kreću u uređenje šetnice i biciklističke staze pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (184)Rijeka & Regija (1263)