Boney M vratio opatijsku publiku u plesnu atmosferu 70-ih i 80-ih godina

novilist - prije 20 sati - link

Povodom Dana Grada Opatije večeras se na Ljetnoj pozornici održao koncert slavnih Boney M koji neupitno spadaju među najpoznatije svjetske R&B, reggae, disco i funk sastave u povijesti. Na koncertu ovih glazbenih legendi okupili su se brojni ljudi svih generacija, od onih koji su mladost proveli plešući disco i pjevajući Boney M, pa do onih koji su za njih prvi puta čuli od roditelja.

Foto galerija: Money M na Ljetnoj pozornici Foto: Milan Đekić

 

Kako je originalna postava ovog sastava odavno raspuštena, večeras su nastupili glazbenici koje je okupila Maizie Williams, britanska manekenka, plesačica i pjevačica te zaštitno lice sastava, odnosno članica originalnog Boney M. Premda Maizie Williams nije pjevala na studijskim snimkama njihovih pjesama, nastupala je uživo i kasnije osnovala neovisnu karijeru, a sada koncertima održava i čuva stvaralaštvo kultnog benda pod nazivom Boney M feat. Maizie Williams.

Snimio Milan ĐEKIĆ

 

S bendom u bijelim i laganim odijelima te vokalima u šljokičastim kompletima sa zvonastim hlačama, koncert je započeo malo iza 21 sat, a otvorili su instrumentalom najavljujući Maizie Williams koju je publika pozdravila velikim pljeskom. Prva pjesma koju su izveli bila je “Let It All Be Music” tijekom koje su napravili lagani i prirodni prijelaz na iduću, “Sunny”.

 

Da će koncert otvoriti najpoznatijim pjesmama, što je publiku dakako oduševilo, pokazalo se već pri izvedbi iduće, “Daddy Cool” koju su uz brojne improvizacije izvodila čak četiri vokala. Izveli su zatim i “Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday!”, “Belfast” te “Ma Baker”, a pjesme je pratila odlična komunikacija s publikom koja je nerijetko držala ritam pljeskanjem.

Snimio Milan ĐEKIĆ

 

Nema sumnje da je lijepa prilika bila čuti pjesme Boney M u izvedbi uživo te iako se ne radi o originalnoj postavi i kvaliteti kakvu se pamti sa studijskih snimaka, koncert je obilježen snažnom i veselom plesnom atmosferom. Nakon koncerta, slavlje povodom Dana grada Opatije nastavilo se na velikom plesnom podiju Ljetne pozornice uz hitove ’70-ih i ’80-ih koje su za publiku birali Dj Luka Montecchi i DJ Salle.

Objava Boney M vratio opatijsku publiku u plesnu atmosferu 70-ih i 80-ih godina pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Boney M. (5)Glazba (544)Opatija (307)