REFORMA TURIZMA Ministar Glavina održao sastanak s direktorima regionalnih i turističkih zajednica

dulist - prije 4 sata - link

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina održao je danas online sastanak sa svim direktorima regionalnih i turističkih zajednica, kako bi im se predstavili daljnji koraci u provođenju reforme hrvatskog turizma.

– Turističke zajednice dobit će snažniju i puno značajniju ulogu te sa svojim vijećima i skupštinama trebaju postati destinacijske menadžment organizacije s jačom ulogom u upravljanju turizmom u destinacijama vodeći brigu o svim detaljima, a ne isključivo o marketingu i promociji. Zbog toga je izrazito važno da su upoznati sa svim procesima koji i njih i sve nas zajedno očekuju – rekao je ministar Glavina istaknuvši kako je ovo prvi puta uopće da se održao jedan takav sastanak koji je okupio direktore svih turističkih zajednica u Hrvatskoj.

Kao podzakonski akti novog Zakona o turizmu, na sastanku su predstavljena tri nova pravilnika, koji će biti pušteni u javnu raspravu – Pravilnik o metodologiji izrade plana upravljanja destinacijom, Pravilnik o metodologiji izračuna prihvatnog kapaciteta te Pravilnik o pokazateljima za praćenje razvoja i održivosti turizma.

Uz ministra Glavinu sastanku je prisustvovao direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, državna tajnica Monika Udovičić te suradnici.

pročitaj cijeli članak

Aktualno (870)